Ο Αλέξης Τσίπρας από χθες το βράδυ βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και από το πρωί παρίσταται στην ειδική εκδήλωση –προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’ –για την ολοκλήρωση των εργασιών της αναστήλωσης του Πανάγιου Τάφου τις οποίες εκτέλεσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, του οποίου και ο ίδιος είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός.

Ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί πάλι τον Τάφο του Ιησού κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ και είχε ενημερωθεί από την επιστημονική υπεύθυνη αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου, καθηγήτρια Τόνια Μοροπούλου, η οποία έχει ασχοληθεί και με την αντισεισμική προστασία της Αγίας Σοφιάς.

Να σημειώσω τέλος ότι η Μοροπούλου –πασίγνωστη για την αντιδικτατορική της δράση – είναι καθηγήτρια στον Τομέα Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και παλιά φίλη του Πρωθυπουργού.

Πετάει στις ΗΠΑ

ο Καμμένος

Και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος αναχωρεί σήμερα από την 112 ΠΜ της Ελευσίνας, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρακαλώ, για τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Το πρωτόκολλο δεν του δίνει τη δυνατότητα, αλλά θα ήταν φοβερή ιδέα να έβαζε στη λίστα των συνεπιβατών του τον Αδωνη Γεωργιάδη που θα πετάξει για τον ίδιο προορισμό με την ιδιότητα του αντιπροέδρου και τομεάρχη Αμυνας της ΝΔ!

Θα γλίτωνε και τον Αδωνη από την ταλαιπωρία να ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής, θα γλίτωνε και τον εαυτό του από την γκρίνια των γαλάζιων βουλευτών για τα συχνά του πηγαινέλα ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό με κάθε διαθέσιμο κρατικό μεταφορικό μέσο…

Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να μην ήταν η καλύτερη ιδέα να συνταξιδέψουν δύο τόσο… εύφλεκτες προσωπικότητες και άσπονδοι φίλοι.

Τη μεταξύ τους συνάντηση βέβαια δεν θα την αποφύγουν, καθώς θα διασταυρωθούν την Κυριακή στη Νέα Υόρκη για την καθιερωμένη παρέλαση των ομογενών και των εκπροσώπων της ελληνικής Πολιτείας. Θα έχει προηγηθεί η επίσημη εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Ουάσιγκτον, με παρόντα –εκτός απροόπτου –τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι παλιά παράδοση της αμερικανικής διοίκησης να συνεορτάζει εθνικές επετείους χωρών από όπου κατάγονται οι πολίτες της.

Εκεί ο Καμμένος θα δει και τον ελληνικής καταγωγής προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ράιαν Πρίμπους. Αν φέτος καταφέρει να συναντηθεί και με τον αμερικανό ομόλογό του Τζέιμς Μάτις και όχι πάλι με κανένα δευτεροκλασάτο στέλεχος (ή έστω βοηθό υφυπουργό!), τότε θα μιλάμε για αναβάθμιση! Οχι τίποτα άλλο, γιατί οι ΑΝΕΛ γενικά διαφημίζουν τις άκρες τους με τη νέα ρεπουμπλικανική εξουσία.