Ενα στοίχημα που είχαν βάλει πέρυσι και αφορούσε τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού για το 2016, κυρίως ως προς τον αριθμό των αφίξεων, αναβίωσε στη χθεσινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη και τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά (φωτογραφία).

Οπως παραδέχθηκε ο Ανδρεάδης, «το στοίχημα με τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις αφίξεις του 2016, με μεγάλη μας χαρά το χάσαμε», για να σχολιάσει ο Τσίπρας ότι «πρέπει να είστε από τους λίγους Ελληνες που έχασαν το στοίχημα και είναι χαρούμενοι», επισημαίνοντας πως τελικά «το στοίχημα το κέρδισε ο τουρισμός».

Πάντως, ο Ανδρεάδης στη χθεσινή συνάντηση αναφέρθηκε στις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για το 2017 προσθέτοντας ότι «η ζήτηση εξελίσσεται θετικά» και «μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μία μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος».

Ομως τόνισε με νόημα ότι «μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».