Να μπλοκάρει οκτώ τρομοδέματα στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, αρκετές ημέρες μετά την παράδοσή τους για αποστολή, πέτυχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι νέοι εκρηκτικοί φάκελοι εντοπίσθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή λίγο πριν φύγουν προς το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για ευρωπαϊκές χώρες με παραλήπτες αξιωματούχους οικονομικών οργανισμών, μεγαλοστελέχη οικονομικών ινστιτούτων και πολυεθνικών εταιρειών.

Ανάμεσα στους παραλήπτες φέρεται και ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ. Η διαρροή της αστυνομικής ανακάλυψης συνέπεσε μάλιστα με τη λήξη του Eurogroup, αλλά εικάζω ότι αυτό ήταν τυχαίο μέχρι να αποδειχτεί ότι ήταν… «εξεπιτούτου συμπτωματικό», όπως διαβάζουμε συχνά στις ιστορίες.

Οι ύποπτοι φάκελοι έχουν ήδη αποσταλεί στα εργαστήρια για να περάσουν από «ακτινογραφία» ενώ παράλληλα τρέχει η έρευνα για να διαπιστωθεί πότε και σε ποιο (-α) υποκατάστημα παραδόθηκαν.

Καρμπόν τα εκρηκτικά

Η νέα αποστολή τρομοφακέλων είχε θεματολογία οικονομικού πλαισίου αυτήν τη φορά. Η εκρηκτική ύλη ήταν καρμπόν με εκείνη στους τρομοφακέλους που είχαν αποσταλεί την προηγούμενη εβδομάδα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, απλώς τώρα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης άλλαξαν τις ιδιότητες των δήθεν αποστολέων. Χρησιμοποίησαν ονόματα πανεπιστημιακών και οικονομολόγων, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ στους προηγούμενους τρομοφακέλους είχαν χρησιμοποιήσει, θυμίζω, ονόματα πολιτικών από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας.

Πάντως, με το εντοπισμό των νέων τρομοφακέλων και μέχρι να αποσταλεί η προκήρυξη ενισχύονται οι φόβοι ότι ο κύκλος των επιθέσεων δεν έχει ακόμη κλείσει και αναμένονται εξελίξεις.