Ηταν να μη γίνει η αρχή. Ετσι, μετά τον διάλογο Τσίπρα – Μητσοτάκη μέσω twitter για το ματς Μπαρτσελόνα – Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ και το τηλεοπτικό ντιμπέιτ που κλείστηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της ΝΔ, ο αθλητισμός έδωσε μια ευκαιρία «ενότητας» στους δύο κορυφαίους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας: τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε μένα έδωσε ακόμη μία αφορμή να υπογραμμίσω ότι και οι δύο (ή οι επιφορτισμένοι συνεργάτες τους, για την ακρίβεια) είναι οπαδοί και σταθεροί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα διαδικτυακά συγχαρητήρια μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Λευτέρη Πετρούνια σε 140 χαρακτήρες απαντήθηκαν απευθείας από τον πρωταθλητή της γυμναστικής που έλαμψε πάλι, αυτήν τη φορά στο Μπακού, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης AGF Trophy 2017.

«Ευχαριστώ πολύ, το ενδιαφέρον σας με τιμά. Πιστέψτε με ότι εάν μας βοηθήσετε περισσότερο (γνωρίζοντας τη δυσκολία των καιρών) θα καμαρώσετε πολλούς περισσότερους» έγραψε ο ολυμπιονίκης. Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Πρωθυπουργού, που είχε ως εικονογράφηση φωτογραφία του Λευτέρη: «Ακόμα μία διάκριση από τον Λ. Πετρούνια που συνεχίζει να μας προσφέρει μοναδικές χαρές. Συγχαρητήρια για το χρυσό στο παγκόσμιο της ενόργανης!».

Με ένα tweet έδωσε τα συγχαρητήριά του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Λευτέρη Πετρούνια, σε ευχαριστούμε που σήκωσες τη γαλανόλευκη ξανά στην κορυφή του βάθρου!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, ανεβάζοντας φωτογραφία με τον πρωταθλητή μας στην κορυφή του βάθρου μαζί με τους αθλητές από την Ιαπωνία και την Ουκρανία, που ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Μαζί με τα παιδιά

του Διαγωνισμού Ρομποτικής

Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκαν μαζί προχθές –από σύμπτωση –στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στο ΟΑΚΑ. Οι διοργανωτές είχαν καλέσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

Κάπως έτσι Κυριάκος και Σταύρος βρέθηκαν δίπλα δίπλα να παρακολουθούν παρέα τις προσπάθειες περίπου 3.300 μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στον τομέα των νέων τεχνολογιών, ενώ είχαν και μια ολιγόλεπτη θερμή κουβέντα.

Πάντως, ο Μητσοτάκης, που θέλει η ΝΔ να δώσει βάρος στις νέες τεχνολογίες, τουιτάρισε χθες την επίσκεψή του στην εκδήλωση της ρομποτικής με μια φράση που χρησιμοποίησε στον χαιρετισμό του στον διαγωνισμό: «Στα πρόσωπα των νέων παιδιών βλέπω το χαμόγελο της αισιοδοξίας και το χαμόγελο της δημιουργίας. Είστε η Ελλάδα του μέλλοντος».

Πήγε και στη Food Expo

Αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε και την έκθεση τροφίμων Food Expo στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan, στα Σπάτα, όπως θα δείτε και με φωτογραφικό ντοκουμέντο στο «Στίγμα» της Καρολίνας Παπακώστα (σελ. 7).

«Η εξωστρέφεια των προϊόντων της ελληνικής γης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για την Ελλάδα, καθώς η σωστή τυποποίηση και προβολή των προϊόντων είναι αυτή που διεκδικεί και κερδίζει θέσεις σε αγορές του εξωτερικού» σημείωσε ο Μητσοτάκης κατά την είσοδό του στη Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών, όπου πάνω από 1.200 έλληνες παραγωγοί (μαζί βέβαια και με δεκάδες ξένους αντιπροσώπους, πρεσβείες και εμπορικά επιμελητήρια) προβάλλουν τα προϊόντα τους και σήμερα, για τρίτη και τελευταία ημέρα.

Ο Κυριάκος υπογράμμισε πως «μια τέτοια στρατηγική θα επιτρέψει στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης», τη στιγμή μάλιστα που «η ελληνική διατροφή έχει αναγνωριστεί από όλους ως η πιο υγιεινή διατροφή, η οποία μπορεί να προλάβει μια σειρά από ασθένειες».

Ο κατάσκοπός μου, απασχολημένος σε γευσιγνωσίες στην άλλη άκρη της έκθεσης, δεν είδε εάν ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε και από το περίπτερο του παλιού φίλου και συνεργάτη της οικογένειας Μητσοτάκη, Θόδωρου Σκυλακάκη, που εκτός από την επανάκαμψή του στη ΝΔ έχει αφιερωθεί στην καλλιέργεια κρίταμου, με παραγωγή πλέον «τρεις φορές μεγαλύτερη από τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς», όπως –με δικαιολογημένη χαρά –έλεγε σε όσους δοκίμαζαν.

Το Ποτάμι στον Ημιμαραθώνιο

Να επιστρέψω στον Σταύρο για να σας πω ότι στο Ποτάμι είναι fit και το δείχνουν. Χθες ο Θεοδωράκης, που προσέχει τη διατροφή του, δεν καπνίζει, αθλείται κ.λπ. κ.λπ., μαζί με τους βουλευτές του, τον Γιώργο Μαυρωτά (κορυφαίος πολίστας ο άνθρωπος, με συμμετοχή σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες!) και τον ποδηλάτη Γιώργο Αμυρά, αλλά και αρκετούς εθελοντές του κόμματος έλαβαν μέρος (φωτογραφία) στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στα 5 χιλιόμετρα, που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων.

Η συμμετοχή τους έγινε σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του Συλλόγου για το Σύνδρομο Down στην Ελλάδα. Στα μπλουζάκια τους, δε, έγραφαν τα ονόματα των παιδιών από τον σύλλογο –ήταν μία από τις φορές που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν τη δημοσιότητά τους για καλό σκοπό.