Υπέρ της εξεύρεσης λύσης για τον ΔΟΛ, μέσω της κατάθεσης τροπολογίας που θα επιτρέπει την ενδιάμεση χρηματοδότηση του Οργανισμού από τις τράπεζες, τάχθηκε χθες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ερωτηθείς από τον ανταποκριτή μας στο Λονδίνο Γιάννη Ανδριτσόπουλο, αν ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταθέσει τη σχετική τροπολογία, ο υπουργός απάντησε: «Εγώ είμαι θετικά διακείμενος στο να υπάρξει στήριξη στους εργαζόμενους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να υποστηριχθεί το συγκρότημα αυτό και οι εργαζόμενοι».

Στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμη λύση στο πρόβλημα του ΔΟΛ: «Με εντυπωσίασε η άρνηση του κ. Μητσοτάκη. Σήμερα αυτό το θέμα θα είχε λυθεί αν ο κ. Μητσοτάκης είχε βάλει κι αυτός λίγη πλάτη», είπε ο υπουργός.

«Εγώ, όπως ξέρετε, προέρχομαι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από μία οικογένεια βενιζελική, πλαστηρική κ.λπ. Οι πρώτες εφημερίδες που γνώρισα στη ζωή μου ήταν «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα». Ο καθένας μπορεί να έχει τις ενστάσεις του για τον ρόλο που καμιά φορά έχει παιχτεί. Αλλά οι εφημερίδες έχουν μια παράδοση και μια σχέση με τον δημοκρατικό χώρο», κατέληξε.

Να σημειώσω ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρέθηκε στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιώντας τριήμερες επαφές με στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης και εκπροσώπους των ελλήνων εφοπλιστών.