«Επιτέλους, να σοβαρευτούμε!..». Η προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχειλίζει και από οργή, την οποία δεν κατέγραψαν μόνον ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Μιχάλης Μπεκίρης και λοιποί συνεργάτες που τον ενημέρωσαν για τις 16 υπογραφές των γαλάζιων βουλευτών για το φαραωνικό «Τάμα του Εθνους».

Λεπτομέρειες (και ονόματα) για το όραμα που είχαν οι βουλευτές της ΝΔ, από κοινού με Νίκο Νικολόπουλο και Δημήτρη Καμμένο, μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στο «Στίγμα» του (στη σελίδα 7), αλλά από την πλευρά μου επισημαίνω ότι η Πειραιώς δεν κοχλάζει μόνον για τον Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος υποδεικνύεται ως υποκινητής της τραγελαφικής ιστορίας.

Πληροφορούμαι ότι τα θραύσματα από τις εκρήξεις στην κομματική έδρα παίρνουν και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος είχε ενημερωθεί για την κίνηση, αλλά δεν έκανε τίποτε ή σχεδόν τίποτε για να την αποτρέψει.

Οι πηγές μου αναφέρουν ότι ο Τσιάρας δεν έδωσε άδεια στον Κασαπίδη για την κατάθεση της ερώτησης –και έμεινε σε αυτό, χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση. Το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθεί μια κίνηση με μαζικότητα –αφού «16 βουλευτές δεν βρίσκεις στα γαλάζια έδρανα ακόμη και σε κάποιες σημαντικές συζητήσεις», όπως σχολιαζόταν χαρακτηριστικά -, εν αγνοία της ηγεσίας.

Το θετικό είναι ότι η «εθνικοπατριωτική» κίνηση, έστω προσωρινά, έβαλε τέλος στην κρυψίνοια της Πειραιώς, η οποία βρέθηκε στο απόγειό της κατά την προεδρική επίσκεψη στο Βερολίνο. Εν χορώ χθες από το γαλάζιο επιτελείο διεμήνυαν ότι η απόσυρση των 16 γαλάζιων υπογραφών ήταν απαίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.