Την άμεση καταδίκη πολιτικών κομμάτων, του υπουργείου Παιδείας και της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου, αλλά και έντονο προβληματισμό, έχει προκαλέσει το νέο κρούσμα βίας σε πανεπιστημιακό χώρο, ο ξυλοδαρμός του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αγγελου Συρίγου (φωτογραφία).

Ο καθηγητής δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση τριών νεαρών χθες το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Μια παρατήρηση όταν είδε έναν από τους νεαρούς να κάνει γκραφίτι με σπρέι στον τοίχο ήταν αρκετή για να ανάψουν τα αίματα και να εκτυλιχθεί το βίαιο περιστατικό. «Δικός σου είναι ο τοίχος;» φέρεται ότι τον ρώτησε με νόημα ο νεαρός. Αμέσως μετά πλησίασαν άλλοι δύο οι οποίοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Με ασθενοφόρο ο καθηγητής μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Κλήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη ένας 25χρονος, ενώ προσήχθησαν άλλοι δύο.

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους πολιτικά κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι.

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα Πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού» τονίζει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια οξύτατη ανακοίνωση, εξαπολύοντας βολές κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, καταδίκασε το βίαιο περιστατικό η Νέα Δημοκρατία. Στην ανακοίνωση, αφού καλεί την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό των δραστών, τους οποίους χαρακτηρίζει «περιθωριακά στοιχεία», στρέφεται εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας: «Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση η Σύγκλητος δηλώνει ότι «τέτοιου είδους γεγονότα δεν θα τα ανεχθεί στο μέλλον».