Εντονες αιχμές για τη στάση Αστυνομίας στα έκτροπα που προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα προχθές στη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο άφησε σε χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός με μια δήλωση-μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση τονίζει με νόημα: «Κάθε αρμόδια κρατική Αρχή οφείλει να εγγυάται ότι τόσο οι παράγοντες της δίκης, όπως οι μάρτυρες, όσο και οι συγγενείς ή οικείοι αυτών θα μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ή να παρακολουθούν τη δικαστική διαδικασία μέσα σε καθεστώς ασφάλειας και πλήρους σεβασμού του προσώπου τους. Αυτονόητα αυτό πρέπει να ισχύει πρωτίστως για τα θύματα και τους συγγενείς των θυμάτων. Οτιδήποτε αντίθετο στα παραπάνω δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό».

Και καταδικάζοντας τα επεισόδια και κυρίως την προκλητική φραστική επίθεση που δέχθηκε η ίδια μητέρα του Παύλου Φύσσα, υπογράμμισε ότι «οι λοιδορίες προς τη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα προκαλούν δικαιολογημένη αγανάκτηση σε κάθε πολίτη».

Στο μεταξύ, την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου για τα αδικήματα της εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού ζήτησε με μήνυσή της που κατέθεσε χθες το μεσημέρι στην Ασφάλεια Πειραιά η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού Μάγδα Φύσσα.

Οπως δήλωσαν οι δικηγόροι της, η οικογένεια Φύσσα αναμένει «από τις αρμόδιες Αρχές την ταυτοποίηση των ατόμων που τέλεσαν τις ανωτέρω παράνομες πράξεις κατόπιν της ακριβούς περιγραφής τους, αλλά και λοιπών στοιχείων και φωτογραφικού υλικού που εκείνη εισέφερε». Και τονίζουν: «Επίσης, αναμένουμε από τα ΜΜΕ να επιδείξουν στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον και για τα συντριπτικά στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύονται σε κάθε δικάσιμο».