Σας το έχω γράψει πολλές φορές. Ο Γιώργος Σταθάκης εκτός από φλεγματικός έχει και χιούμορ. Προσερχόμενος λοιπόν στο ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum, σχολίασε τη δραχμολογία των ημερών, λέγοντας αστειευόμενος προς το κοινό: «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα πληρώσετε τους λογαριασμούς σας σε δραχμές, οι ενεργειακές εταιρείες με έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τους λογαριασμούς τους…».

Δίχως να χάσει την ευκαιρία, ο πρώην υπουργός Ενέργειας και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης έσπευσε να σχολιάσει «χαιρόμαστε που ο υπουργός μάς διαβεβαιώνει ότι το νόμισμά μας είναι το ευρώ, ωστόσο μας δυσαρεστεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν διέψευσε κατηγορηματικά τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δραχμή».

«Θα κλείσει η διαπραγμάτευση»

Δεν είμαι βέβαιος αν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σαν αυτές γύρω από τη δραχμή καθησυχάζουν ή επιτυγχάνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό που μετά βεβαιότητος μπορώ να σας μεταφέρω είναι η αισιοδοξία του Σταθάκη πως η διαπραγμάτευση θα κλείσει, και σύντομα. Είμαστε στη μέση του προγράμματος και τα βασικά κεφάλαια που κρίνουν τη συμφωνία έχουν ικανοποιηθεί, είπε ο υπουργός, αφήνοντας όμως και μια χαραμάδα. «Η κυβέρνηση είναι σταθερή, θέλει να υπάρξει μια συμφωνία με τους θεσμούς, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει και στην προκαταβολική ψήφιση μέτρων που θα ισχύσουν μετά το 2018».