Ποινικά υπόλογος για υποκίνηση μίσους με ρατσιστικό λόγο είναι από χθες ο Αρτέμης Σώρρας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε εις βάρος του την πρώτη ποινική δίωξη με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, γεγονός που φέρνει αντιμέτωπο πλέον με τη Δικαιοσύνη τον –κατά δήλωσή του –επιχειρηματία.

Η κατηγορία αφορά διαδικτυακές δηλώσεις του Σώρρα σχετικά με τους παραολυμπιονίκες στις 8 Σεπτεμβρίου του 2016, όπου μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος είχε εκφράσει την προκλητική άποψη ότι είναι «ύβρις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιάδα».

Αλλά και την επόμενη ημέρα, σε ανάρτηση στο facebook, ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω ούτε μία λέξη από την προηγούμενη συνέντευξή του και επιπλέον σημείωσε ότι θεωρεί «τεράστια προσβολή και βεβήλωση για όλους τους ανθρώπους Ελληνες τους παραολυμπιακούς αγώνες που τα ζώα μάς επιβάλλουν στον πλανήτη μας»!

Σύμφωνα με τον νόμο ο Σώρρας παραπέμπεται να δικαστεί με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται όλες οι εισαγγελικές έρευνες με καμβά την αμφιλεγόμενη δράση του και μετά το τέλος της καθεμιάς εξ αυτών ο αρμόδιος εισαγγελικός θα αποτιμά τα ευρήματα της έρευνάς του από τα οποία εξαρτάται και η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.