Για δεύτερη, συνεχή μέρα πρωταγωνιστής στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν ο ΔΟΛ. Το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου γύρω από τις εξελίξεις στο Συγκρότημα παραμένει αμείωτο και κυριάρχησε και στη χθεσινή συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον «υποχρεωτικό έλεγχο των ετήσιων και ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων».

Προχθές ήταν οι αρχηγοί των κομμάτων που συγκρούστηκαν στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που –κατά τα άλλα –είχε θέμα το Αγροτικό. Αυτήν τη φορά η αντιπαράθεση διεξήχθη σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, αλλά η κατηγορία προς την κυβέρνηση παρέμεινε ίδια: «Η προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης του Οργανισμού».

Ο Νίκος Δένδιας από τη ΝΔ κατήγγειλε «την προφανή στα δικά μας μάτια –αφανή στα μάτια του κ. Τσίπρα –επιχείρηση ποδηγέτησης των μέσων ενημέρωσης» και μίλησε για «άλωση του Τύπου» και «μετατροπή ενός Μέσου σε κυβερνητικό όργανο μέσω μεθοδεύσεων». «Αλλο είναι ένα έντυπο να στηρίζει έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και να το δηλώνει. Κι άλλο να λειτουργείς ως διατεταγμένο όργανο ενός χώρου χωρίς να το λες» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό δεν θα περάσει».

Σε υψηλούς τόνους ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό για «λαϊκίστικο αυταρχισμό», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η κυβέρνηση για το θέμα του ΔΟΛ «πουλάει τρέλα»». «Δεν θα μας τρελάνετε εσείς να πάμε στον ψυχίατρο. Να σηκωθείτε να φύγετε» ανέφερε.

Ποια ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά; Ο Χρήστος Μαντάς υποστήριξε ότι «κάποιες πολιτικές δυνάμεις ενοχλούνται που βρίσκονται στη διακυβέρνηση της χώρας εκείνοι που άλλοτε τους έλεγαν «ξεβράκωτους». Από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά είναι αυτοί οι όροι» είπε.

Πρόκειται, συμπλήρωσε, για μια «ιδιοκτησιακή αντίληψη στο κράτος και στα ΜΜΕ, στα πάντα, για να μην παρεισφρήσει τίποτα που θα μολύνει την αρμονία που έχει καθιερωθεί ως καθεστώς όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Τέλος, από τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος χαρακτήρισε ως «κωμικό και αστείο» το γεγονός ότι «εγκαλείται ένας συνταξιούχος δημοσιογράφος που δούλευε στο «Βήμα» επί 20 χρόνια».