Νέα –και τελευταία –πρόσκληση για συμπόρευση απηύθυνε χθες η Δημοκρατική Συμπαράταξη προς κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες που ανήκουν στον χώρο που εκτείνεται από το προοδευτικό Κέντρο μέχρι και την ανανεωτική Αριστερά.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής από τις συμπράττουσες δυνάμεις της Συμπαράταξης (Φώφης Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Παπανδρέου από το ΚΙΔΗΣΟ και Γιάννη Τούντα από τις Κινήσεις Πολιτών) εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση.

Σε αυτήν επισημαίνεται πως «είναι η ώρα για αποφάσεις και για ενότητα και όχι για κατακερματισμό δυνάμεων». Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται πως κινούνται και οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί όλο το τελευταίο διάστημα και υλοποιούνται «με πρόταγμα τη διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης του τόπου μακριά από τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ για να ξεφύγει η χώρα από το τεχνητό δίπολο και να υπερβεί την κρίση».

Στη συνάντηση δεν συζητήθηκαν μόνο αυτά. Αρκετός χρόνος αφιερώθηκε σε θέματα που αφορούν τις επόμενες κινήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και οργανωτικά ζητήματα, όπως ο εμπλουτισμός των οργάνων της με στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις –δεύτερη αξιολόγηση, Προσφυγικό και Κυπριακό.

– Στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Caravel το Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ) και το Friedrich Ebert Stiftung διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ωρα Μηδέν, Πώς θα βγούμε από την κρίση και τα Μνημόνια».