Η μόνιμη –και πολλές φορές σφοδρή –αντιπαράθεση των κομμάτων μέσα στην περίοδο της κρίσης είναι το πώς θα έρθει η ανάπτυξη. Οι απόψεις είναι πολλές και διαφορετικές. Ομως η προσέγγιση στο θέμα από το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης είναι σίγουρα ασυνήθιστη.

Το πανεπιστημιακό Εργαστήριο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και η Μητρόπολη –στην οποία ηγείται ο σεβασμιότατος Ευστάθιος –προτείνουν τη… νοερά προσευχή ως βασικό μοχλό για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Ναι, καλά διαβάζετε. Οι δύο φορείς διοργανώνουν σήμερα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σπάρτη, επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Η νοερά προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς».

Οπως αναφέρουν, «σκοπό της ημερίδας αποτελεί η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου – τεχνικής της νοεράς προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς (στελέχη του ιδιωτικού, δημόσιου, μη κερδοσκοπικού τομέα). Επίσης η συσχέτιση της νοεράς προσευχής με την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής Θάνος Κριεμάδης, ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιά Νικήτας Ασημακόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Πάμφιλος Γιαπιτζάκης, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. διευθυντής Εντατικολογίας ΕΚΠΑ, Γεώργιος Μπαλτόπουλος.

Δοκιμασμένη μέθοδος

Πάντως, σας ενημερώνω ότι παρόμοια ημερίδα είχαν συνδιοργανώσει και πριν από δύο χρόνια –τον Δεκέμβριο του 2014 –η Μητρόπολη και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τη συμμετοχή πολλών κληρικών αλλά και επιστημόνων. Τότε είχε τίτλο «Η νοερά προσευχή ως παράγοντας συνολικής βελτίωσης της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής».

Λέτε έπειτα απ’ αυτό κυβέρνηση και αντιπολίτευση να αρχίσουν τις προσευχές για την ανάπτυξη;