Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Το λέω γιατί η ομιλία του χθες έγινε στο κέντρο «Γιούλας» στη Λιβαδειά. Ως γνωστόν, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ γεννήθηκε στη Λαμία αλλά πολιτικά ανδρώθηκε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας και η πρώτη σημαντική κομματική του θέση ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα –όχι μόνο από μέλη του Κόμματος –ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης και του σημερινού δικομματισμού. Σταχυολογώ από την ομιλία του: «Αυτές τις ώρες που η κυβέρνηση επιδιώκει έναν ακόμη «έντιμο συμβιβασμό» με την ΕΕ, το ΔΝΤ εντάσσοντας στον αυτόματο κόφτη το αφορολόγητο και τις συντάξεις, συνεχίζει τα παζάρια για τα μέτρα μετά το 2018… Αυτές τις ώρες που και τα υπόλοιπα κόμματα με πρώτη και καλύτερη τη ΝΔ τής λένε να μη χάνει χρόνο, να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση».

Και σε άλλο σημείο: «Μπορεί κανείς στα σοβαρά να πιστέψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει μυαλό και θα αλλάξει ρότα; Μήπως μπορεί επίσης κανείς να πιστέψει κάτι τέτοιο για τη ΝΔ; Ή μήπως για το ΠΑΣΟΚ που μάλιστα αυτές τις μέρες κάνει μετεγγραφές τους ίδιους και τους ίδιους που μας έφεραν στα Μνημόνια, έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση;». Διμέτωπος λοιπόν ή και «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» για το ΚΚΕ…