Την επίσημη πρώτη του είχε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη νέα σύνθεση. Αντιλαμβάνονται τι παρέλαβαν. Περίπου έναν ερειπιώνα. Για τον οποίον πάντως δεν ευθύνεται η προηγούμενη σύνθεση αλλά η απαξίωση που βίωσε η ανεξάρτητη εποπτική Αρχή τα τελευταία χρόνια.

Η σημερινή κατάσταση περιγράφεται στην έκθεση του ΕΣΡ επί αντιπροεδρίας Λίνας Αλεξίου. Σε εκείνη την έκθεση η τότε σύνθεση του Συμβουλίου, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την εύρυθμη λειτουργία της Αρχής.

Απαραίτητα κονδύλια 1,8 εκατ. ευρώ

Για να συνέλθει το ΕΣΡ και να επιτελεί απροβλημάτιστα και απρόσκοπτα τον ρόλο του απαιτούνται κοντά στα 1,8 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά, 500.000 για αναβάθμιση υλικοτεχνικών υποδομών, 420.000 για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και συστημάτων λογισμικού, 270.000 για αντικατάσταση καταγραφικού συστήματος τηλεοπτικού περιεχομένου, 156.000 για συντήρηση και επέκταση ηλεκτρονικών και άλλων συστημάτων, 9.225 για εκπαίδευση προσωπικού του ΕΣΡ στα νέα συστήματα και λογισμικό, 32.000 για δράσεις δημοσιότητας. Στις υπόλοιπες περίπου 500.000 περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αναβάθμιση και ανασχεδιασμός της ιστοσελίδας του, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και της διοικητικής πληροφόρησης, νέοι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκάνερ /εκτυπωτές, wi-fi και συντήρησή τους.

Με βάση εκείνη την έκθεση το ΕΣΡ θα διέθετε τεχνολογία αιχμής χάρη στην οποία θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του έως το 2020.