Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται ακόμη η ΑΔΑΕ σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές στα γραφεία του κόμματος. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα λεγόμενα του προέδρου της Αρχής Χρήστου Ζαμπίρα κατά τη χθεσινή ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα ή σε κάποια γεγονότα που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Συνεχίζεται ο έλεγχος προς πάσα κατεύθυνση.

Μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση από τις έρευνες που έχουμε κάνει. Διερευνούμε τη διαδρομή ανάποδα για να εντοπίσουμε την πόλη ή τη χώρα από όπου έγιναν οι κλήσεις. Αν είχε γίνει άρση του απορρήτου, ίσως να είχαμε κάτι παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζαμπίρας.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Τραγάκη από τη ΝΔ, παραδέχθηκε ότι με τα υπάρχοντα τεχνολογικά δεδομένα καμία τηλεφωνική συνομιλία δεν είναι 100% ασφαλής.

Ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι όμως η φράση του, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της συνεδρίασης: «Δεν είμαστε απολύτως διασφαλισμένοι με τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί. Αν έχετε κάτι σημαντικό να πείτε, γράψτε το με το χέρι σε χαρτί και στείλτε το σε αυτόν που θέλετε».

Σόου Κασιδιάρη

Για «φάρσα» που μπορεί να έχει στήσει στα κόμματα ακόμα και ένας μαθητής Πέμπτης Δημοτικού έκανε λόγο χθες ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του ΚΚΕ.

Οπως υποστήριξε, όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν τη δυνατότητα «συγχώνευσης κλήσης» ώστε να υπάρχουν συνακρόαση και συνομιλία με περισσότερους του ενός συνομιλητές.

Γι’ αυτό μάλιστα προχώρησε και σε επίδειξη της συγκεκριμένης εφαρμογής, καλώντας από το κινητό του σε ανοιχτή ακρόαση ταυτόχρονα τα γραφεία ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. «Θα αφήσουμε, κυρία πρόεδρε, να γίνεται εδώ μέσα σόου Κασιδιάρη; Εκτός αν κάποιοι φοβούνται τι θα αποκαλυφθεί πίσω από την απόκρυψη του αριθμού» είπε ο Παφίλης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο Παφίλης στην τοποθέτησή του πάντως εξέφρασε την πεποίθηση του ΚΚΕ για την ύπαρξη «τρίτου κέντρου». Οπως τόνισε, δεν μπορεί κάποιος τυχαίος να διαθέτει τις τεχνικές δυνατότητες για να πράξει τις συνακροάσεις.