Ηταν να μην αρχίσουν. Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είναι εκρηκτικού ταμπεραμέντου και οι δύο και το επιβεβαιώνουν τις τελευταίες ημέρες ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς.

Στην αρχή της εβδομάδας ο Ζουράρις αποκάλεσε «γέρο» και «φασισταριό» τον Καλαβρύτων. Ο Αμβρόσιος απάντησε χαρακτηρίζοντας τον Ζουράρι μικρόψυχο.

Ακολούθησε ανταπάντηση του υφυπουργού Παιδείας με συνέντευξη που έδωσε την περασμένη Παρασκευή στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο. Χαρακτήρισε τις θέσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων αντιχριστιανικές και είπε ότι ο χαρακτήρας του είναι «φασιστοειδής».

Προχθές σειρά είχε η… ανταπάντηση του Αμβρόσιου στην ανταπάντηση του Ζουράρι. Ο μητροπολίτης μπλόγκερ με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο –όπως συνηθίζει –διαμαρτυρήθηκε επειδή ο Ζουράρις τον είπε γέρο. «Ο υποσημειούμενος γεννήθηκε το έτος 1938! Ο επικριτής μας κ. Ζουράρις γεννήθηκε το έτος 1940!(…) Ωστε, λοιπόν, ο Καλαβρύτων, που γεννήθηκε το έτος 1938, είναι «γέρος Μητροπολίτης», ή ένα «γεροντάκι»!!! Και βεβαίως είναι! Αντιθέτως, ο κ. Ζουράρις, που γεννήθηκε το έτος 1940, είναι νέος, άλκιμος, δυνατός, γεμάτος ζωντάνια, γεμάτος δύναμη! Είναι όμως; Με διαφορά μόλις δύο ετών; Επειτα από αυτό, ποιος λέγει «αηδίες»;;; Το πάθος τυφλώνει τον άνθρωπο!» λέει ο Αμβρόσιος. Και προς το τέλος ο μητροπολίτης προσθέτει: «Θα ήταν άραγε υπερβολή, εάν εγράφαμε, ότι ο κ. Ζουράρις έχει υποστεί «σύγχυση φρενών»;».