Πρόσκληση για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εστάλη χθες από την πρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου στον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ζαμπίρα που είναι Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ, τέως διευθυντής του ΟΤΕ.

Στόχος είναι να παραστεί σε αυτήν το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 6 Δεκεμβρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τη συζήτηση επί της Εκθεσης Πεπραγμένων της Αρχής για το έτος 2015, αλλά και την ενημέρωση των βουλευτών – μελών της Επιτροπής για τυχόν εξελίξεις σχετικά με το θέμα των πρόσφατων καταγγελιών του ΚΚΕ για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων και τρίτων.

Το δεύτερο νομίζω πάντως, ότι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, καθώς είναι έντονη η δυσφορία που εκφράζεται από τους βουλευτές σχεδόν όλων των κομμάτων το τελευταίο διήμερο στο Κοινοβούλιο. Και όχι άδικα…

Η εισαγγελική έρευνα

Στο μεταξύ, οι Αρχές ερευνούν ήδη τις καταγγελίες του ΚΚΕ, μετά τη σχετική εντολή της εισαγγελέως του Αρείου ΠάγουΞένης Δημητρίου. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, ο οποίος διενεργεί την κατεπείγουσα έρευνα, ζήτησε ήδη από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία τελεί υπό την εποπτεία του, να εξετάσει αμέσως μάρτυρες από το ΚΚΕ, ενώ διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς του ΟΤΕ και της ΑΔΑΕ στις τηλεφωνικές γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος.