Για πρώτη φορά εισαγγελέας μπήκε στα άδυτα τεκτονικής στοάς. Οπως έγινε γνωστό χθες, λογιστής και συνεργάτης του στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος διώκονται για υπεξαίρεση και ηθική αυτουργία στο αδίκημα ύψους περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο φάκελος έφτασε στη Δικαιοσύνη ύστερα από σχετική αναφορά μέλους της Στοάς που κατήγγειλε παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών μελών της.

Αμέσως διατάχθηκε έρευνα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά και δόθηκε παραγγελία στην Οικονομική Αστυνομία να ελέγξει τα οικονομικά της Μεγάλης Στοάς για τη χρονική περίοδο 2006-2015.

Ο έλεγχος, όπως εκ του αποτελέσματος προέκυψε, έβγαλε πράγματι «λαβράκι». Οχι μόνο για τις εισαγγελικές αλλά και τις φορολογικές Αρχές. Διαπιστώθηκαν διαρροές στα ταμεία του Τεκτονικού Ιδρύματος και επιπλέον βρήκαν ότι δεν διέθετε καν ΑΦΜ το εν λόγω Ιδρυμα, το οποίο δεν κατέβαλλε ως ώφειλε ΦΠΑ.

Ετσι, εκτός από την ποινική δίωξη, οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν στον άμεσο καταλογισμό ΦΠΑ ύψους 28.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ ανέλαβε να διενεργήσει εφ’ όλης της ύλης έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει αν προκύπτουν και άλλες παραβάσεις φορολογικής ή οικονομικής φύσεως.