Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώθηκε χθες στη Βουλή με φόντο τα κοινοτικά κονδύλια σε ΜΚΟ της Ψυχικής Υγείας. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, σε επίκαιρη ερώτησή του, κατέθεσε έγγραφα καταγγέλλοντας ότι τρεις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες που συνδέονται με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν για ίδιο αριθμό ασθενών σχεδόν ένα εκατ. ευρώ περισσότερα από τις άλλες.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου, για την οποία υποστήριξε ότι είναι μέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, την εταιρεία Δίοδος στην οποία είπε ότι «εμπλέκεται η κυρία Λύτρα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του γραφείου του υπουργού κ. Ξανθού», καθώς και μία ακόμη, την οποία συνέδεσε με σύμβουλο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου.

Για «πολιτική χυδαιότητα και αθλιότητα» κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός Υγείας. «Για τα επιπλέον χρήματα έγιναν αναπροσαρμογές, όπως γίνονται κάθε φορά όταν κλείνει το ΕΣΠΑ» είπε ο Ανδρέας Ξανθός και συμπλήρωσε: «Για να τελειώνουμε, η διαπλοκή στην Ελλάδα έχει όνομα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ». Αυτή τη φράση δεν ήταν δυνατό να αφήσει αναπάντητη ο Γεωργιάδης, ο οποίος άρχισε να φωνάζει από τα βουλευτικά έδρανα «τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Κουρουμπλή λέτε ΠΑΣΟΚ; Ελεος, δεν έχουμε Αλτσχάιμερ σε αυτή τη χώρα, κάποιοι θυμόμαστε».

Πολάκης καταγγέλλει «κομπίνα», Σαλμάς απαντά με αγωγές

Μένω στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στη Βουλή, όπου ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε τον γαλάζιο πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, που είναι χειρουργός-ορθοπεδικός, ότι άσκησε πιέσεις ώστε να υπερτιμολογηθεί αχρείαστη εξέταση που διενεργούσε το ιατρείο του σε εκατοντάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για την εξέταση της προδιαγνωστικής αρθροσκόπησης, υποστηρίζοντας πως δεν είναι απαραίτητη γιατί η διάγνωση στις αρθρώσεις γίνεται με μαγνητική. «Ο κ. Σαλμάς με τον αδελφό του και πήραν την αντιπροσωπεία του μηχανήματος που κάνει την εξέταση και έβαλαν στη συνέχεια την υποδιοικήτρια του Αττικού να ζητήσει να τιμολογηθεί η πράξη. Την τιμολόγησε 1.500 ευρώ ο κ. Σκανδαλάκης, πρόεδρος του ΚΕΣΥ και πρώην βουλευτής της ΝΔ. Την υπογράφει, στη συνέχεια, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γρηγοράκος ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο Πολάκης.

Σε παρέμβασή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως αν ο Πολάκης δεν αποδείξει αυτά που λέει θα του υποβάλει μήνυση και αγωγή. «Δεν πρόκειται να ανεχθώ το παραμικρό. Θα τον κλείσω φυλακή» δήλωσε.

Από τον Χιβ στο «κόπι πάστε»

Μετά το γνωστό «χιβ», όπως είχε αποκαλέσει τον HIV σε συνέντευξη Τύπου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια νέα… γλωσσοπλασία. Από τα υπουργικά έδρανα της Ολομέλειας πρόφερε το copy paste ως… «κόπι πάστε». Μάλλον κάποια πάστα θα είχε στο μυαλό του…