Δεν έχουν τέλος οι φαιδρότητες κυβερνητικών παραγόντων, σχετικά λίγων είναι η αλήθεια, στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν το Καλογρίτσας gate! Τελευταίο κρούσμα η προσπάθεια να εμπλέξουν την κυβέρνηση Σαμαρά στα βοσκοτόπια της Ιθάκης, παρουσιάζοντας –ψευδώς –την επίμαχη έκταση ως επενδυτικό σχέδιο που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση!

Μάλιστα υπήρξαν και ορισμένοι που –προφανώς λόγω «συγχύσεως» –μπέρδεψαν την επίμαχη έκταση με άλλο project που είχε υποβάλει επενδυτικά σχέδια, συμφερόντων Αυστραλών!

Μόνο που η αλήθεια είναι επίμονη κι εκδικείται. Παρότι ο πρώην αρμόδιος για επενδυτικά σχέδια επί κυβέρνησης Σαμαρά, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ξεκάθαρα πως ουδέποτε εισήχθη σε Διυπουργική κι ουδέποτε εγκρίθηκε οιοδήποτε επενδυτικό σχέδιο στην Ιθάκη, οι κυβερνητικοί προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας ψάρι.

Με τη γνωστή μέθοδο της προπαγάνδας, που ατυχώς γι’ αυτούς δεν πιάνει όταν τα στοιχεία είναι σαφή. Οσο κι αν συγχέουν Αυστραλούς, βοσκοτόπια κι επενδύσεις που ουδέποτε έγιναν για να δικαιολογήσουν το Καλογρίτσας gate, η προσπάθεια πέφτει στο κενό.

Παρά ταύτα, και σε αυτό το θέμα αποδεικνύεται το «κόλλημα» του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Είναι άραγε η επιβεβαίωση του «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»; Φαίνεται πως η σχετικά πρόσφατη ρήση του πρώην πρωθυπουργού ότι «η Νέμεσις δεν θα αργήσει, αποκαλύφθηκαν τα ψέματα», στοιχειώνει τον Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου.