Τα όσα είπε χθες στον Real fm ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης αποτελούν επιβεβαίωση των «ΝΕΩΝ» του Σαββάτου, ότι πρόκειται να θέσει στους δανειστές ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης των ενεργειακών ιδιωτικοποιήσεων.

«Καταθέτουμε μια διαφορετική πρόταση για την αξιοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος ερωτηθείς αν θα πείσει το κουαρτέτο, απάντησε «με τους δανειστές συζητάμε», φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΑΔΜΗΕ, όπου παρ’ ότι στην αρχή διαφωνούσαν με το ελληνικό σχεδιο, τελικά πείσθηκαν ότι ήταν πιο σωστό από την πώληση του 66%.

Στίγμα με μέλλον…

Οτι θα δώσει μάχη σε αυτό το μέτωπο η κυβέρνηση, θα τη δώσει, άλλο όμως είναι το δικό μου ερώτημα. Ενώ ο υπουργός λέει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, δεν εξηγεί με ποιους όρους θα το κάνει, πόσω μάλλον όταν αυτές έχουν συνυπολογιστεί στον στόχο για έσοδα 6 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις ώς το 2018.

Θα συμφωνήσουν έτσι απλά οι δανειστές ή θα ζητήσουν νέα ισοδύναμα; Και άραγε η κυβέρνηση πόσο «χρόνο» θα διαθέσει για μια μάχη σε αυτό το γήπεδο, όταν έχει τόσα πολλά άλλα ανοικτά μέτωπα;

Τέτοια ερωτήματα ανακύπτουν από τα όσα λέει ο υπουργός που επιχειρεί να διαμορφώσει και το δικό του πολιτικό στίγμα ενόψει του Συνεδρίου.