Η Φώφη μπήκε δυναμικά στη νέα εποχή. Δεν ξέρω αν ζήλεψε τη δόξα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη στα σόσιαλ μίντια, που συχνά-πυκνά μας βομβαρδίζουν με κείμενα και φωτογραφίες τους, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι πάει να τους βάλει τα γυαλιά. Εξηγούμαι αμέσως. Μπήκα στον προσωπικό λογαριασμό της Γεννηματά στο facebook και είδα ότι έχει ανεβάσει βίντεο με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της. Ναι, ναι, αντί να βγάλει μια ξερή δήλωση για τους «αμετανόητους νοσταλγούς των Greek Statistics», που «συνεχίζουν με μεθοδεύσεις να εκθέτουν τη χώρα νομίζοντας ότι θα παραγραφούν οι ευθύνες τους.Για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό 2004-2009 που έφερε την κρίση, την απειλή του grexit και τη μόνιμη επιτροπεία» και πάει λέγοντας, προτίμησε να τα πει on camera.

Δίπλα δίπλαμε τον γραμματέα

Το σκηνικό είναι η πρόεδρος σε μια αίθουσα συσκέψεων με λευκό φόντο και δυο στελέχη –εις εκ των οποίων ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης –αριστερά και δεξιά της. Φαίνονται και τα χέρια δυο άλλων στελεχών, μη νομίζετε ότι είναι φτωχό το ταμπλό βιβάν. Εγώ, πάντως, ελπίζω να υπάρξει και συνέχεια, να το καθιερώσουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ ως μέσο επικοινωνίας της προέδρου με τον λαό του Διαδικτύου. Γιατί πάω στοίχημα θα κάνει πάταγο στις χιουμοριστικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Θεοχαρόπουλοςαρχίζει επαφές

Ομως, όπως ενημερώθηκα αρμοδίως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τώρα που σιγά σιγά το πολιτικό σύστημα μπαίνει σε χειμωνιάτικους ρυθμούς έχει αρχίσει να κινείται. Σκοπεύει, σύμφωνα με την πηγή μου, να αρχίσει επαφές και συναντήσεις με όλους τους εμπλεκομένους στην ανασυγκρότηση του χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στην ατζέντα του, βέβαια, δεν υπάρχουν ακόμη φιξαρισμένα ραντεβού, αλλά για να σας φέρω ένα παράδειγμα τις προάλλες είχε συναντηθεί τυχαία με τον επικεφαλής του Ποταμιού σε ένα τηλεοπτικό πλατό και συμφώνησαν να τα πουν.

… και προεκλογική καμπάνια

Κυρίως όμως θα προσπαθήσει να πλασάρει το ξεχωριστό, όπως διατείνεται ο πληροφοριοδότης μου, προφίλ της δικής του υποψηφιότητας για την εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση. Τι εννοεί με τον όρο «ξεχωριστό»;

Οτι αυτός θα υπόσχεται έναν ενιαίο φορέα (σε αντίθεση με τη Φώφη με την οποία συνεργάζονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και θέλει κάτι σαν ομοσπονδία κομμάτων) σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα (σε αντίθεση με τον Θεοδωράκη που κάνει λόγο για Κέντρο).

Αφήστε που ήδη έχει αρχίσει να την ψιλοπέφτει και στη μεν και στον δε. Πώς αλλιώς να «διαβάσει» κανείς ατάκες του τύπου «υπάρχουν σήμερα φωνές που επιδιώκουν τον ενιαίο χώρο, αλλά χωρίς σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, ως ένα πολιτικό νεφέλωμα του μεσαίου χώρου. Διαφωνώ. Υπάρχουν φωνές που επιδιώκουν τη σοσιαλδημοκρατία, αλλά προσκολλημένες σε μηχανισμούς και δομές του παρελθόντος», που είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του; Τι να κάνει κι αυτός; Είναι και το αουτσάιντερ.