Το ρήγμα στις σχέσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη με τον εποπτεύοντα υπουργό Πάνο Σκουρλέτη είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν το ρεπορτάζ. Και φαίνεται ότι μεγαλώνει όσο περνά ο καιρός. Το τελευταίο κρούσμα εκδηλώθηκε χθες, ήταν διπλό και αφορά τόσο το μέλλον της ΔΕΗ όσο και την πολιτική συμμαζέματος των ανεξόφλητων οφειλών.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, ο Παναγιωτάκης απέρριψε ακόμη μία φορά την πρόταση Σκουρλέτη για συμπράξεις της ΔΕΗ με ιδιώτες, ως λύση τόσο απέναντι στη μνημονιακή πίεση που δέχεται η επιχείρηση να μειώσει τα μερίδιά της όσο και μπροστά στην απειλή προστίμου από το Ευρωδικαστήριο επειδή η Ελλάδα κρατά ακόμη κλειστή την αγορά του λιγνίτη.

«Συμπράξεις χωρίς επενδύσεις, όπως επιδιώκουν ορισμένοι, στοχεύοντας στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ, το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο και στήριγμα στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται, δεν ενδιαφέρουν την επιχείρηση» ανέφερε ο Παναγιωτάκης. Δεν έμεινε όμως εκεί. Σήκωσε το γάντι και στις προ εβδομάδων μπηχτές κύκλων του ΥΠΕΝ ότι η ΔΕΗ αποστέλλει εξαμηνιαίους λογαριασμούς σε καταναλωτές, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εξόφλησή τους.

«Σε σχέση με αναφορές για εξάμηνους λογαριασμούς, ως απόδειξη της αναποτελεσματικότητας του μηχανισμού είσπραξης, διευκρινίζεται ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι δίμηνοι ή μηνιαίοι για μεγαλύτερους πελάτες» λέει ο Παναγιωτάκης και διευκρινίζει ότι παρεκκλίσεις από τον κανόνα οφείλονται μόνο σε αντικειμενική αδυναμία καταμέτρησης όπως π.χ. συνέβη πρόσφατα στη Χίο.

Αναρωτιούνται πολλοί αν το «γυαλί» στις σχέσεις των δύο ανδρών θα κολλήσει εκ νέου ή θα σπάσει οριστικά. Εγώ πλέον δεν αποκλείω τίποτα!