Στο Ραδιομέγαρο μπορεί να μην έχουν το άγχος της ψηφιακής άδειας λειτουργίας, έχουν όμως τα δικά τους να σκέφτονται ενόψει και της νέας σεζόν.

Εγώ δεν θα πω ότι θεωρείται βέβαιο, αλλά ότι οι ιθύνοντες στη Μεσογείων 432 εξετάζουν να αποσύρουν από το γυαλί –τουλάχιστον στο καθημερινό πρόγραμμα –δημοσιογράφους που βλέπαμε ώς τώρα. Ανάμεσά τους, οι Μαριλένα Κατσίμη, Μάριον Μιχελιδάκη, Σταυρούλα Χριστοφιλέα, Φάνης Παπαθανασίου, Προκόπης Δούκας.

Στην απορία μου γιατί να εξαιρεθούν έλαβα απάντηση «εκ των έσω» ότι σε κάποιες περιπτώσεις «είχαν το θάρρος της γνώμης τους», όπως ειπώθηκε κομψά. Υπονοώντας ότι ορισμένοι στο «μαγαζί» σκέφτονται σαν βασιλικότεροι του βασιλέως.

Υπάρχει και άλλη ανάγνωση μου λέει αποστασιοποιημένη πηγή μου. Υπήρξαν συμπεριφορές οίησης, ορισμένοι έχασαν την αίσθηση του μέτρου, εξηγεί σκιαγραφώντας το γενικό περίγραμμα και χωρίς πρόθεση να «φωτογραφίσει» συγκεκριμένα πρόσωπα. Αφορμής δοθείσης καταθέτω, όπως με ενημερώνουν από τις βορειοδυτικές παρυφές του Υμηττού, ότι θα επιχειρηθεί συμμάζεμα του ενημερωτικού της ΕΡΤ1. «Κανάλι με 19 ώρες ημερησίως ειδησεογραφικό πρόγραμμα αναπόφευκτα κάνει κοιλιά» αποσαφηνίζουν. Το νέο –υπό σχεδιασμό –μοντέλο θα είναι πιο σφιχτό και ουσιαστικό.