Δεν υπάρχει θέμα μειώσεων αποδοχών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έλεγαν χθες πηγές του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα για τον κίνδυνο περικοπών 200 – 400 ευρώ τον μήνα. Οι πηγές του υπουργείου επιβεβαιώνουν ότι ψήνονται αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, αλλά αυτές, λέει, θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες. Θα υπάρξουν κάποιες αυξήσεις για ορισμένους, θα υπάρξουν και μειώσεις, αλλά αυτές θα καλυφθούν με την προσωπική διαφορά. Κι αν έρθουν μετά οι δανειστές και πουν κομμένη η προσωπική διαφορά θα τρέχουν, αλλά μέχρι τότε έχει ο Θεός. Ο Καμμένος συμφωνεί; Και με την ευκαιρία έχω άλλη μία απορία: τα έχει βρει ο Πάνος τα ισοδύναμα τα οποία θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για να μην υπάρξει τελικά το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών;

«Οχι» στην άρση

ασυλίας Καμμένου

Kαι μια και ο λόγος για τον ΥΠΕΘΑ, να σας ενημερώσω πως αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής στο αίτημα για την άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου. Η υπόθεση αφορά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου και όσα είχε πει εναντίον του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, με υπόμνημά του είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής να μην αρθεί η ασυλία του, κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξή του από έναν επιχειρηματία που προσπαθούσε να ρίξει την κυβέρνηση. Αρνητική ήταν η εισήγηση των βουλευτών της συγκυβέρνησης, ενώ υπέρ τάχθηκαν ο Κώστας Τασούλας από τη ΝΔ και ο Θανάσης Παπαθεοδώρου από το ΠΑΣΟΚ.

Το λιμάνι τους έφερε κοντά

Για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα ‘πανε Φλαμπουράρης και Μπουτάρης. Επειδή και οι δύο είναι αλέγκρο τύποι πιστεύω ότι κατάφεραν να βρουν πεδίο συνεννόησης για την αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης. Ο Γιάννης Μπουτάρης πιέζει εδώ και καιρό προκειμένου να εξαιρεθεί η προβλήτα Α από τη σύμβαση Δημοσίου – ΟΛΘ και να δοθεί προς αξιοποίηση στον δήμο. Το Μαξίμου λέει ότι κάτι θα κάνει γι’ αυτό. Περισσότερα, φαντάζομαι, τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Ραντεβού στη Σαντορίνη

Υποθέτω μια συζήτηση για το Brexit υποβοηθούμενη από τη θέα της Καλντέρας στη Σαντορίνη αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο. Δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τόνι Μπλερ, βρέθηκαν κατόπιν τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στο άγριας ομορφιάς κυκλαδονήσι και συζήτησαν «την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το δημοψήφισμα, τις εξελίξεις στην Τουρκία καθώς και για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη». Φυσικά δεν παρέλειψαν να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην οικονομία στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.