Συμμάχους στον αγώνα για επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στις γειτονιές της Αθήνας ψάχνει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα ακούστηκαν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ επισημάνθηκε ο αυξημένος ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει εκ των πραγμάτων η Τοπική Αυτοδιοίκηση την περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Ο Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θέσεις του κόμματος για το ασφυκτικό, όπως το χαρακτήρισε, πλαίσιο που διατηρεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική διοίκηση, «την υποχρηματοδότηση των δήμων, θέσεις που διατυπώνονται στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας από τους δημοτικούς συμβούλους του κόμματος».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας και κοινού εγκλήματος στα Εξάρχεια.