Αυτές τις ημέρες κάτι με έχει πιάσει και παρακολουθώ το twitter του Αλέξη Τσίπρα. Από εκεί λοιπόν έμαθα ότι συνομίλησε με τον αρχηγό των βρετανών Εργατικών για να του εκφράσει τη στήριξή του. Τι έγραψε; «Συνομίλησα πριν από λίγο με τον Τζ. Κόρμπιν προκειμένου να του εκφράσω την αλληλεγγύη μου για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα του. Αυτοί που ευθύνονται για τον διχαστικό και ευρωσκεπτικιστικό λόγο δεν μπορεί να ρίχνουν τα βάρη στις προοδευτικές δυνάμεις».

Ναι, ναι ο έλληνας Πρωθυπουργός στηρίζει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αυτόν που από τους 229 βουλευτές του κόμματός του τον στηρίζουν μόλις 40 και οι υπόλοιποι 172 υπερψήφισαν την πρόταση μομφής εναντίον του. Και για να γίνω ακόμη πιο σαφής, αυτόν που ευθύνεται για το 27% των ψηφοφόρων των Εργατικών που λένε ότι μάλλον δεν θα ψηφίσουν το κόμμα στις επόμενες εκλογές εξαιτίας της χλιαρής καμπάνιας του για το Bremain.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, δεν θα έπρεπε να μου προκαλεί εντύπωση ότι τον στηρίζει μιας και ο Κόρμπιν προσπάθησε –προσπαθεί πολύ –να μετατρέψει ένα από τα παλαιότερα κόμματα του κόσμου σε ΣΥΡΙΖΑ.