Κλιµακώνει η Αγκυρα τις προκλήσεις της στο Αιγαίο. Μια ηµέρα αφότου οι Τούρκοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια την επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη στη Ρω και στο Καστελλόριζο στέλνοντας πάνω από το κεφάλι του µαχητικά, εξέδωσαν νέα NAVTEX ανακοινώνοντας νέα άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε ότι η άσκηση θα γίνει στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου µεταξύ 3 και 6 Μαΐου σε περιοχή (δύο περιοχές µεταξύ Σκύρου στα δυτικά και Λέσβου, Χίου στα ανατολικά) που «είναι ευθύνη της Τουρκίας».

Το καλύτερο είναι ότι οι Τούρκοι οργανώνουν και επίδειξη προσκαλώντας και διεθνή ΜΜΕ να παρακολουθήσουν την άσκηση για την οποία θα δηµοσιεύσουν και έκθεση µε διαπιστώσεις και συµπεράσµατα. Σε απλά ελληνικά, διαµηνύουν ότι αυτοί κάνουν κουµάντο στο Αιγαίο. Και το ΝΑΤΟ παρακολουθεί σιωπηρά.

Πάσχα µε τραµπούκους

Στο µεταξύ, δεν είναι η πρώτη φορά που ακραία στοιχεία στην Τουρκία προχωρούν σε… παρενοχλήσεις σε χριστιανικούς ναούς. Μόνο που το τελευταίο διάστηµα, τα σχετικά περιστατικά τραµπουκισµών έχουν αυξηθεί και µάλιστα σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης.

Αυτός είναι ο λόγος που το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για τα περιστατικά και ζητά από τις τουρκικές Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα µέτρα προστασίας. Λογικό. Ανάσταση έρχεται, οι τραµπουκισµοί στις εκκλησίες να λείπουν.