«Την κεφαλή επί πίνακι» του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ζήτησε και πήρε τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Η ανακοίνωση παύσης του Θανάση Γιαννόπουλου το βράδυ της Μ. Πέμπτης μαρτυρά την έλλειψη ψυχραιμίας που επικρατεί στην οδό Αριστοτέλους.

Κατά την προσφιλή τακτική του να τα χώνει σε όλους και σε όλα από τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός επέλεξε να διώξει τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ µέσω facebook τη Μ. Τετάρτη. Εκεί ανήρτησε την τρισέλιδη απόφαση που συνυπογράφει µε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η απόφαση Πολάκη αποτελεί συνέχεια των αποκαλύψεων για τις παρεµβάσεις του αναπληρωτή υπουργού στον διαγωνισµό για πρόσληψη προσωπικού στις ΜΕΘ.

Στην απόφαση αυτή ο Πολάκης ζητούσε και την καρατόµηση του πρόεδρου του Κέντρου Θανάση Γιαννόπουλου, σηκώνοντας το λάβαρο ενός µίνι εµφυλίου πολέµου εντός της συγκυβέρνησης: η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ ορίστηκε επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουµπλή, µε τον νυν πρόεδρο του Κέντρου και πρώην γαλάζιο υφυπουργό Υγείας να αποτελεί ωστόσο επιλογή του Πάνου Καµµένου µε τριετή θητεία.

Εχει στήριξη Τσίπρα

Ο Παύλος Πολάκης, πάλι, έχει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον έχει χρίσει ως έναν από τους βασικούς «πολέµιους κατά της διαφθοράς».

Η ουσία του εγγράφου εντοπίζεται στην τρίτη και τελευταία παράγραφο όπου καταλογίζει στη διοίκηση «αδυναµία ολοκλήρωσης της διαδικασίας και αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων» και σωρεία παρατυπιών στη διαδικασία επιλογής 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών για µονάδες εντατικής θεραπείας.

Με τον τρόπο αυτόν ο Πολάκης από κατηγορούµενος – υπενθυµίζεται ότι εκκρεµούν µηνύσεις εναντίον του για παραποίηση της λίστας µε τις πολυαναµενόµενες προσλήψεις – επιχειρεί να µετατραπεί σε κατήγορο.

Η άρνηση και η καρατόμηση

Ο Γιαννόπουλος το πρωί της Μ. Πέμπτης διεµήνυσε σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο πίνακας επιτυχόντων που αναρτήθηκε ήταν κατ’ εντολήν του υπουργού, όχι του ΚΕΕΛΠΝΟ» και προσθέτοντας πως «παρανόµως ο κ. Πολάκης πήρε τους προσωπικούς φακέλους και έβγαλε τις δικές του λίστες επιτυχόντων».

Μεσολάβησαν αρκετές ώρες αλλά ο Πολάκης είπε τελικά την τελευταία λέξη: «Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιου Γιαννόπουλου, που με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε… να διευκολύνει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που ζήτησε τις παραιτήσεις τους, ανακοινώνεται η παύση του κ. Γιαννόπουλου από τη θέση του προέδρου και η αντικατάστασή του από τον κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ».