Την Παρασκευή θα διεξαχθεί το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα. Ολες αυτές τις μέρες κυκλοφορούν πληροφορίες ότι ο σκληρός, κόκκινος αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, που έχει τον πρώτο λόγο στο μπλόκο της Νίκαιας, ετοιμάζεται να κατεβάσει τα τρακτέρ στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ως προς τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση σε αυτό το ενδεχόμενο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη παρέπεμψε το θέμα στην Τροχαία. Οπως είπε, είναι σαφές τι οχήματα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Αστυνομία θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η κάθοδος του Μπούτα με τα τρακτέρ. Χωρίς τη μηχανοκίνητη συνοδεία, ο Βαγγέλης είναι ευπρόσδεκτος.

Με δυναμική παρουσία ο Περισσός

Αυτή η τοποθέτηση της Γεροβασίλη έδωσε την ευκαιρία στο ΚΚΕ να επιτεθεί στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του πως το Μέγαρο Μαξίμου φτιάχνει κλίμα καταστολής της διαμαρτυρίας της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Για αυτόν –και όχι μόνο –τον λόγο, ο Περισσός προετοιμάζει θερμή υποδοχή των αγροτών, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στελεχών του ΠΑΜΕ. Και όχι μόνο αυτό. Μαθαίνω ότι στην κινητοποίηση θα υπάρχει και μεγάλη αντιπροσωπεία της ΚΕ του κόμματος με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα.

Αν το συλλαλητήριο πάει αργά, ενδεχομένως ο Κουτσούμπας να μην προλάβει να πάει. Βλέπετε, θα πρέπει κάποια στιγμή να φύγει για Κοζάνη. Πάντως, όσο υπάρχει εκεί ο Μπούτας, στον Περισσό δεν φοβούνται. Αλλωστε, εκτός από αγροτοσυνδικαλιστής είναι και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ζήτησε να έρθουν

για συμβολισμό

Ο Μπούτας σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή τού ζήτησε η κυβέρνηση να επιτρέψει ορισμένα τρακτέρ να παραβρεθούν στην Αθήνα για συμβολικούς λόγους. Ο Κουρουμπλής επιφυλάχθηκε να απαντήσει, όμως του υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα το εξετάσει.

Πάει να ωφεληθεί και ο Λαφαζάνης

Μαζική συμμετοχή στην αγροτική κινητοποίηση της Αθήνας ετοιμάζει και η ΛΑΕ. Δεν έχει πάρει τυχαία σβάρνα τα μπλόκα ο ηγέτης της Παναγιώτης Λαφαζάνης. Προσπαθεί να είναι και αυτός στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς, έστω και αν το κόμμα του δεν έχει ισχυρή παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο.

Πάντως, κάλεσμα στο συλλαλητήριο απευθύνει και η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, που συστεγάζει –για την ώρα –συριζαίους και λαφαζαναίους συνδικαλιστές. Και λέω για την ώρα, διότι θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση των συριζαίων από την παράταξη και μάλιστα σύντομα. Απλά προς το παρόν δεν συμφωνούν για την επόμενη μέρα, οπότε συνεχίζουν να συμμετέχουν σε έναν φορέα που είναι απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.