Με τη «συνδρομή» του Λάκη Λαζόπουλου, ο Αδωνις Γεωργιάδης έκλεψε και χθες την παράσταση στο γαλάζιο στρατόπεδο, αφού μονοπώλησε τον τηλεοπτικό χρόνο χωρίς καν να χρειαστεί ένα από τα συνηθισμένα ράλι του από σταθμό σε σταθμό και από στούντιο σε στούντιο…

Στην παγίδα του Αδωνη έπεσαν και δύο από τους τρεις συνυποψηφίους του στην κούρσα για την κομματική ηγεσία –αφού τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Απόστολος Τζιτζικώστας ασχολήθηκαν με το σόου στο Θέατρο Βέμπο.

Ο μόνος που απέφυγε κάθε σχολιασμό ήταν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος προτίμησε χθες να επικεντρώσει την καμπάνια του στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Το ραντεβού στην Αρχιεπισκοπή προφανώς προγραμματίστηκε ως υπενθύμιση εντός και εκτός των γαλάζιων τειχών ότι ο Βαγγέλης όχι μόνο είναι ο κατάλληλος υποψήφιος για τη «Δεξιά του Κυρίου», αλλά κυρίως ότι είναι ένας θεσμικός παράγων στην ελληνική Κεντροδεξιά.

Για τους κακεντρεχείς, πάντως, ο Μεϊμαράκης ενδεχομένως να επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή για να ανιχνεύσει τα όρια της «συναντίληψης» του Μακαριότατου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν μπορώ να μην επισημάνω την προτροπή Ιερώνυμου κατά την υποδοχή του Μεϊμαράκη: «Ο αγώνας πρέπει να γίνει πιο δυνατός και το πιο σπουδαίο: όλα τα παθήματα να μας γίνονται μαθήματα. Και σε μας στην Εκκλησία και σε σας στην πολιτική και στον λαό μας και σε όλους μας, γιατί έχουμε κάνει πολλά σφάλματα όλοι μας. Τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα για το αύριο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του Μεϊμαράκη θα σταθώ περισσότερο στη θετική σκέψη με την οποία αντιμετωπίζει το εκλογικό φιάσκο και την παράταση της γαλάζιας εκκρεμότητας για την ανάδειξη αρχηγού: «Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία η οποία έχει τραβήξει σε χρόνο, αλλά από την άλλη έχει και τα θετικά της, γιατί γυρίζουμε όλη την Ελλάδα, βλέπουμε κόσμο, συζητούμε και αυτό μας κάνει καλό…» είπε στον Αρχιεπίσκοπο.

Νωρίτερα δε, είχε φροντίσει να καυτηριάσει (στον Σκάι) ως «πολιτικούς συκοφάντες» όσους επενδύουν σε ισχυρισμούς περί δήθεν πρόθεσης συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η «αναγέννηση» της ΝΔ

Ενα θεσμικό προφίλ επιδίωξε χθες να αναδείξει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε μια φαντεζί εκδήλωση ανακοίνωσε τα πρώτα πέντε βήματά του για την «αναγέννηση» της ΝΔ.

Υπό την καθοδήγηση Τζιτζικώστα, λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση θα ξαναζωντανέψει με δύο αντιπροέδρους (αυτό το έχει ξαναπεί) εκ των οποίων ο ένας θα είναι το πρώτο βιολί στη Βουλή, με μια σκιώδη κυβέρνηση, με την έναρξη διαλόγου για ένα νέο γαλάζιο καταστατικό και με μια νέα δέσμη κυβερνητικών προτάσεων, καθώς και με την προετοιμασία ενός ανοικτού Συνεδρίου αναγέννησης της Κεντροδεξιάς στα τέλη της προσεχούς άνοιξης –ενδεχομένως για να συμπέσει με την Ανάσταση.