Και από το πουθενά, έχει προκύψει μεγάλο θέμα στα εσωκομματικά του μικρού κυβερνητικού εταίρου, των ΑΝΕΛ. Τι έχει συμβεί; Από προχθές, η πρώην βουλευτίνα Σταυρούλα Ξουλίδου ζητάει το κεφάλι του αρχηγού του κόμματος και υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου.

Τι έκανε ο Πάνος σύμφωνα με την Ξουλίδου; Πρόδωσε τις αρχές και τις αξίες του κινήματος, παραχαράσσοντας –όπως αναφέρει –όλες τις κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει κατά την πρώτη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό και από χθες έχει πάρει σβάρνα τα ραδιόφωνα, ζητώντας να συγκληθούν άμεσα τα όργανα και να καρατομήσουν τον πρόεδρο. Δεν θέλω να της το χαλάσω, αλλά δεν ήταν και αυτή μία από τις βουλευτίνες που ψήφισε το Μνημόνιο του Αυγούστου;

Απάντηση με αιχμές

Πάντως, η υπόθεση αυτή έχει άλλη βάση. Στην αρχή, έμεινε εκτός ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ λόγω λάθους στην κατάθεση των υποψηφιοτήτων, γεγονός που την πλήγωσε βαθύτατα. Αναγνωρίζοντας την αδικία, ο Πάνος Καμμένος της υποσχέθηκε πως θα αξιοποιηθεί στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που δεν συνέβη. Στη συνέχεια, της πρότεινε θέση γενικής γραμματέως σε κάποιο υπουργείο. Ούτε και αυτό προχώρησε.

Εκεί πατάνε και τα κορυφαία στελέχη των ΑΝΕΛ στην κριτική που της κάνουν. «Αν είχε πάρει κάποια θέση, θα ζήταγε αλλαγή ηγεσίας;» αναρωτήθηκε δημόσια ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Αυτό, εγώ δεν το γνωρίζω. Ξέρω όμως πως δεν της φέρθηκαν καλά. Κι ας ήταν μία εκ των πρωταγωνιστριών στην αστεία, όπως αποδείχθηκε, υπόθεση εξαγοράς βουλευτών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πέρυσι τον Δεκέμβριο.