Δεν μπορεί να ξεπεράσει με τίποτα την κόντρα της με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλλον από τότε που ζητούσε τη βίαιη προσαγωγή του στην Επιτροπή που συζητούσε την υπόθεση της Siemens.

Χθες η Ζωή, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεσπάθωσε τόσο εναντίον του Στουρνάρα όσο και εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με αφορμή το προχθεσινό γεύμα των τριών ανδρών, για το οποίο γράφει και ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος.

«Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση» έγραψε η Ζωή.

Εγώ απλώς λέω να ηρεμήσει, γιατί το γινάτι βγάζει μάτι…

Στο μενού και ο Αλέκος

Στο απυρόβλητο βέβαια δεν θα μπορούσε να μείνει η άλλη της μεγάλη αδυναμία, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον οποίο είχε κονταροχτυπηθεί τις ημέρες που ψηφιζόταν το τρίτο Μνημόνιο, παρά το γεγονός πως δεν ήταν στο δείπνο.

«Στο επόμενο γεύμα να προσκαλέσει και τον Αλέκο Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται» συμπλήρωσε η πρώην πρόεδρος.

Το εντυπωσιακό δεν είναι ότι τους τσουβάλιασε όλους και όλα με αφορμή ένα δείπνο, αυτό άλλωστε το συνηθίζει, αλλά το γεγονός ότι δεν συμπεριέλαβε στην επίθεση τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, με τον οποίο είχε ξεκατινιαστεί την ίδια εποχή με τον Αλέκο. Θα μου πείτε πως αυτόν τον περιέλαβε στην ιστορία με τη γενοκτονία των Ποντίων. Οχι που θα τον άφηνε!

…που ξηλώνουν τις αποφάσεις της

Ολα του προϋπολογισμού δύσκολα και οι καφέδες των βουλευτών επιβεβλημένοι! Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός και οδήγησε στο ξήλωμα μέτρου που είχε επιβάλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις κοινοβουλευτικές συνήθειες.

Ολα άρχισαν κατά την ομιλία του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα, όταν στην αίθουσα της Γερουσίας εισήλθε σερβιτόρος από το Καφενείο της Βουλής και κάποιοι βουλευτές προχώρησαν σε παραγγελίες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας επισήμανε προς τους βουλευτές ότι «προσβάλλετε τον ομιλητή με το να παραγγέλνετε την ώρα που μιλάει, δείξτε σεβασμό».

Κάποιοι βουλευτές απάντησαν ότι δεν φταίει ο υπάλληλος αλλά οι ίδιοι που θέλουν να παραγγείλουν, ενώ ο γαλάζιος Μάκης Βορίδης πρότεινε να επανέλθει η παλιά τακτική στις εισόδους των αιθουσών των επιτροπών με τα τραπεζάκια, στα οποία προσφερόταν καφές.

Ο Μπαλαούρας έκανε δεκτή την πρόταση και δεσμεύθηκε να ρυθμίσει το θέμα. Βέβαια λίγη ώρα αργότερα οι παραγγελίες συνεχίστηκαν, με τον Μπαλαούρα να λέει φανερά ενοχλημένος: «Δεν θα το ξαναεπιτρέψω. Να παίρνετε τηλέφωνο να παραγγέλνετε. Η σύσταση πηγαίνει κυρίως στους βουλευτές του δικού μου κόμματος. Να σέβεστε τον ομιλητή».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι η Ζωή είχε προχωρήσει στη διακοπή της προσφοράς του δωρεάν καφέ λόγω των υπέρογκων –και αδικαιολόγητων –ποσών που είχαν εντοπιστεί να δίνονται από τη Βουλή προς αυτό τον σκοπό –συν τα κουλουράκια βεβαίως βεβαίως!

Αποκατάσταση συμβασιούχων

Σε ακόμα ένα κόντρα μέτρο, ανανεώθηκαν οι 43 από τις 45 συμβάσεις εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίες είχαν λήξει εδώ και μήνες αλλά δεν είχαν πάρει πράσινο φως από την προκάτοχο του Νίκου Βούτση.

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου της Βουλής, οι υπηρεσίες του Κοινοβουλίου προχώρησαν σε σχετικούς ελέγχους, στους οποίους εντοπίστηκαν δύο προβληματικές υποθέσεις.

Σε αυτούς τους δύο υπαλλήλους, οι αρμόδιοι της Βουλής έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν υπάλληλο με πλαστό πτυχίο και για έναν ακόμα που εργαζόταν παράλληλα σε άλλο δημόσιο οργανισμό με σχέση αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με πηγές της Βουλής, ο δεύτερος δεν ερχόταν ποτέ στη Βουλή, έπαιρνε ωστόσο υπερωρίες. Αυτά είναι!

Η ανανέωση των συμβάσεων των 43 υπαλλήλων είναι εξάμηνη και εντός του συγκεκριμένου διαστήματος οι συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής θα εξετάσουν ποιοι από αυτούς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ώστε να μονιμοποιηθούν.

Τα πλαστά πτυχία των υπαλλήλων

Η κατάσταση πάντως σε ό,τι αφορά τα πτυχία των υπαλλήλων της Βουλής δεν είναι βελούδινη. Κι αυτό γιατί όπως προκύπτει από έρευνα, που ξεκίνησε επί των ημερών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Προεδρία της Βουλής και συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα, εντοπίστηκαν 15 μόνιμοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία.

Αυτοί δεν θα δουν ακόμα τον δρόμο της εξόδου αλλά τον δρόμο της Δικαιοσύνης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βούτσης θα στείλει τις συγκεκριμένες υποθέσεις στον εισαγγελέα.