Το κλίμα στη ΝΔ είναι τόσο εκρηκτικό, ώστε αρκεί να σας περιγράψω ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι σε διάδρομο της Βουλής –μπροστά στα μάτια των κοινοβουλευτικών συντακτών –ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Νίκο Τσιούτσια.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος, εκτός από διευθυντής Επικοινωνίας του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, παραμένει και διευθυντής στο γραφείο Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μεϊμαράκης, βγαίνοντας από το γραφείο του στη Βουλή, έπιασε κουβέντα με δημοσιογράφους σε πηγαδάκι έξω από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Το πηγαδάκι προσπάθησε να προσεγγίσει ο Τσιούτσιας, εισπράττοντας την εχθρική στάση του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ. «Ηρθε ο Τσιούτσιας. Εγώ φεύγω, γιατί ό,τι ακούει το παραφράζει και το μεταφέρει» είπε ο Βαγγέλης δείχνοντας με το χέρι του το γραφείο του Σαμαρά.

Αιφνιδιασμένος ο Τσιούτσιας, τον ρώτησε «μα, εγώ πρόεδρε;», με τον Μεϊμαράκη να απαντά «ναι εσύ, για σένα μου λένε ρε Νικόλα» και να προχωρά λίγα βήματα μακριά.

Ο Τσιούτσιας τον πλησίασε όπως φάνηκε με σκοπό να λύσει την παρεξήγηση. Ομως η κατάσταση αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε. Κάτι είπε στον Μεϊμαράκη που δεν ακούστηκε καλά και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ φανερά ενοχλημένος τού απάντησε: «Εσείς τον ξέρατε τον Κλωνάρη (σ.σ.: ιδιοκτήτης της Infosolution που είχε αναλάβει τις εκλογές της ΝΔ). Δεν τον ήξερα εγώ».

Ο Τσιούτσιας στάθηκε στην πόρτα του γραφείου του Σαμαρά –βρίσκεται στον ίδιο διάδρομο με τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών –και ακούστηκε να λέει, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ήταν πιο κοντά του, αφού μιλούσε ψιθυριστά –«ούτε κατ’ όψιν».

Σε εκείνο το σημείο ο Μεϊμαράκης βγήκε εκτός εαυτού, φωνάζοντάς του: «Τι είπες; Πες μου τώρα αυτό που είπες». Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο Τσιούτσιας ακούστηκε να του απαντά «μα, με αδικείς», αλλά ο Μεϊμαράκης δεν φάνηκε να συγκινείται.

Γύρισε πίσω και κατευθύνθηκε προς τον Τσιούτσια, φωνάζοντας ακόμα πιο δυνατά (σ.σ.: παρουσία πολλών δημοσιογράφων που παρακολουθούσαν το περιστατικό): «Ακουσες αυτό που σου λέω; Το άκουσες; Να προσέχεις».

Λίγη ώρα αργότερα ο Τσιούτσιας, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το τι ακριβώς συνέβη, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι «ήταν ένα αστείο του Βαγγέλη».

Κανείς όμως δεν τον πίστεψε, αφού όλοι είχαν δει το περιστατικό και κυρίως ο ίδιος, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να κρύψει το σοκ που είχε υποστεί.