Μέχρι σήμερα, η πιο διάσημη λίστα είναι η λίστα Λαγκάρντ. Πολύ ψαχνό αλλά από έσοδα, ελάχιστα στο ταμείο. Τις επόμενες ημέρες, μαθαίνω ότι έρχεται νέα λίστα, γερμανικής προέλευσης αυτή τη φορά, στην οποία ήδη κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών εναποθέτουν ελπίδες για μαζικό ξεσκέπασμα μεγάλων φοροφυγάδων.

Δεν ξέρω τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η νέα λίστα, η οποία αποτελεί ευγενική προσφορά των φορολογικών Αρχών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ούτε στο υπουργείο Οικονομικών ξέρουν ακριβώς. Θα ενημερωθούν μόλις επιστρέψει πολυμελές κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου, της ΓΓΔΕ, του ΣΔΟΕ και της Γραμματείας Καταπολέμησης Διαφθοράς, το οποίο βρίσκεται ήδη επί γερμανικού εδάφους.

Οι πληροφορίες, συγκεχυμένες, αναφέρουν αρκετά ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό, τα οποία εντόπισαν οι γερμανικές φορολογικές Αρχές ψάχνοντας για δικούς τους φοροφυγάδες.

Αυτό που ξέρω στα σίγουρα είναι ότι ο Τρύφων Αλεξιάδης έχει δώσει εντολή στο ελληνικό κλιμάκιο, με το που θα πατήσει το πόδι του στην Αθήνα να παραδώσει τη λίστα στον Οικονομικό Εισαγγελέα. Μη γίνει καμιά στραβή και τρέχουμε…

Κάπως έτσι, εντός των ημερών, ακόμα μία λίστα θα προστεθεί στις πολλές που βρίσκονται στα χέρια των ελληνικών Αρχών και όλο κάποιος ανακοινώνει «περιμένετε και θα δείτε αποτελέσματα» και όλο –μέχρι σήμερα –τίποτα δεν γίνεται.

Λίστα Λαγκάρντ, λίστα εμβασμάτων εξωτερικού, λίστα Λιχτενστάιν, λίστα ακινήτων Λονδίνου, λίστα σκαφών αναψυχής Ολλανδίας. Σύντομα και λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Για να δούμε…

Aνησυχία για το χτύπημα στον ΣΕΒ

Μέχρι και στις Βρυξέλλες έφτασε το ωστικό κύμα από την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ επί της οδού Ξενοφώντος, προκαλώντας αισθήματα συμπαράστασης.

Την αλληλεγγύη του στον ΣΕΒ εξέφρασε με μήνυμα στον πρόεδρο Θόδωρο Φέσσα ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει το έργο του για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Μηνύματα συμπαράστασης έλαβε επίσης ο ΣΕΒ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους προέδρους των κορυφαίων βιομηχανικών εργοδοτικών οργανισμών της Ευρώπης, όπως η Business Europe, ο γαλλικός σύνδεσμος βιομηχάνων MEDEF, ο αντίστοιχος γερμανικός σύνδεσμος BDA και αρκετοί άλλοι.

Με μήνυμα στο twitter ο ΣΕΒ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση κλείνοντας με τη λέξη «συνεχίζουμε».

Κωδικός «Διακοπές ρεύματος»

Φαίνεται ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αποχωρώντας από το υπουργείο Ενέργειας δεν άφησε στον πρόεδρο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, που σημειωτέον δική του επιλογή ήταν, τις πρέπουσες οδηγίες ώστε να μην κόβει το ρεύμα σε όσους χρωστούν.

Ευκαιρία λοιπόν να βγει στα κάγκελα βρήκε η Λαϊκή Ενότητα, μέσω του τέως βουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Θανάση Πετράκο, με αφορμή τις διακοπές ρεύματος και όσα διέρρευσαν προχθές από υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ενέργειας.

«Προσβάλλει την κοινή λογική ο Πάνος Σκουρλέτης όταν μιλάει για σαμποτάζ που κάνουν στελέχη της ΔΕΗ στη κυβέρνηση. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση να υποχρεώσει στην ουσία τη διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε 100.000 εντολές διακοπής ρεύματος, επιχειρεί να καταστήσει υπεύθυνους για τις διακοπές τα στελέχη της ΔΕΗ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πετράκος.