Τα προηγούμενα χρόνια, δεν είχαμε ακούσει ποτέ την εισήγηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η αρχή έγινε μετά τις προηγούμενες εκλογές, οπότε και στην πρώτη του τότε κοινοβουλευτική θητεία ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε ανοιχτές τις πόρτες για τους δημοσιογράφους, στην καθιερωμένη πρώτη συνεδρίαση του οργάνου.

Οι ανοιχτές πόρτες τείνουν πλέον να γίνουν παράδοση, καθώς το ίδιο επαναλήφθηκε και χθες. Γενικά, ο Περισσός προσπαθεί να αποφεύγει την πολύ μεγάλη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων, αν και συχνά τα πρακτικά τους δίνονται στη δημοσιότητα στην πορεία.

Το τελευταίο διάστημα, όμως, προσπαθεί να κάνει κάποια ανοίγματα και εμείς αυτό το αναγνωρίζουμε. Λέτε να δούμε και ανοιχτό συνέδριο; Νομίζω, από δύσκολο ώς και ακατόρθωτο μετά την εμπειρία του μακρινού 1991.

Και καταμερισμός εργασίας

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση έγινε και η κατανομή των αρμοδιοτήτων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν ο Θανάσης Παφίλης και ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Γραμματέας της ΚΟ θα είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλη της Γραμματείας της ΚΟ θα είναι οι Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, το εμπειρότερο κοινοβουλευτικά στέλεχος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής και ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

Τέλος, για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου της Βουλής που δικαιούται ο Περισσός θα προταθεί ο Γιώργος Λαμπρούλης. Μη φανταστείτε πάντως πως άλλαξαν πολλά. Βασικά, τίποτα σε σχέση με τον Ιανουάριο.