Ο Νίκος Φίλης, εκτός από στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είναι και από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές του. Αλλωστε, η στενή σχέση τους χρονολογείται πολύ προτού ο Αλέξης αναλάβει την αρχηγία του Συνασπισμού και ο Φίλης αναλάβει τη διεύθυνση της «Αυγής» και κατέβει στην πολιτική.

Μετά τα όσα έχουν συντελεστεί στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο Φίλης υποστηρίζει πως το ισχυρότερο κεφάλαιο του κόμματος είναι ο ίδιος ο Αλέξης, έχοντας καταλήξει στην άποψη πως πρέπει να υπάρξουν αρκετές αλλαγές στη λειτουργία του.

Οπως μου μετέφεραν, πρότεινε τη μείωση της δύναμης των οργάνων και την ενίσχυση του προέδρου. Να γίνει δηλαδή ένα κόμμα πιο αρχηγοκεντρικό, χωρίς αυτό να σημαίνει παραγκωνισμό του κόμματος. Θεωρεί ότι πρέπει εμπλουτιστεί με ορισμένα στοιχεία περονισμού.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοεί να υιοθετήσει ο Τσίπρας αυταρχικές μεθόδους, απλώς να αποκτήσει το προφίλ του ισχυρού λαϊκού ηγέτη. Αν είναι να μας έρθει αυτό ως κληρονομιά από την Αργεντινή, καλώς να έρθει. Τουλάχιστον, σταματήσαμε να ακούμε για το πόσο καλή ήταν η αργεντίνικη χρεοκοπία.