Αργά αντανακλαστικά επέδειξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αφού θυμήθηκε να δώσει λύση για τη συνέχιση της λειτουργίας του μοναδικού δημόσιου ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, στο παρά πέντε. Η χαριστική βολή που έθεσε τη λειτουργία του τμήματος στον αέρα ήρθε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η μοναδική μόνιμη γιατρός δήλωσε την παραίτησή της. Τότε τέθηκε για πρώτη φορά και ο κίνδυνος να ανακαλέσει ο Δημόκριτος την άδεια λειτουργίας του ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος.

Ηταν όμως κοινό μυστικό ότι το τμήμα υπολειτουργούσε ούτως ή άλλως, λόγω της υποστελέχωσής του. Είναι ενδεικτικό ότι ξέμεινε με επικουρικούς γιατρούς, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει εμπειρία στη θεραπεία παιδιών. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργούνται από πέρυσι λίστες αναμονής.

Κι όμως όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωνε «κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Μετά τις συνεχείς πιέσεις από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την πρόσληψη μίας επιμελήτριας Β’. Μόνο που και η συγκεκριμένη γιατρός, η οποία αναλαμβάνει άμεσα τα νέα της καθήκοντα, δεν έχει εμπειρία και μοιραία χρειάζεται να περάσει από πολύμηνη εκπαίδευση. Συνεπώς, το υπουργείο Υγείας επιδόθηκε εκ νέου σε αυτό που ξέρει καλά: σε… μπαλώματα με τον διορισμό επικουρικών και στις υποσχέσεις για προσλήψεις.