Οι συνθήκες ήταν αποπνικτικές –λόγω ζέστης και πλήθους –χθες στον Πανελλήνιο, αλλά δεν πτόησαν τον Μανώλη Γλέζο που έδωσε το «παρών» και βεβαίως αποθεώθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα, πριν πάρει τη θέση του δίπλα στην –άδεια μέχρι τότε –πλαστική καρέκλα που προοριζόταν για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και μπροστά από τον Κώστα Λαπαβίτσα.

Οι διοργανωτές έλεγαν ότι η –συμβολικά βαριά –παρουσία του Γλέζου ήταν και για τους ίδιους έκπληξη. Δεν τον περίμεναν. Μάλλον ούτε κι ο Τσίπρας περίμενε να τον δει εκεί. Πόσω μάλλον να ακούσει μύδρους ότι «άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο η κυβέρνηση Μαξίμου» που υπογράφει το «χειρότερο Μνημόνιο».

Καμικάζι κατά Λαφαζάνη

Οι Πλατφορμίστας έχουν προσαρμοστεί στα νέα media αλλά νιώθουν ακόμη διωκόμενοι από τα παλιά. Οχι μόνο από τους «ολιγάρχες», αλλά και από τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» που συμμετέχουν στον πόλεμο κατά της Πλατφόρμας, καταλογίζοντάς της σχέδιο ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, όπως κατήγγειλε από το βήμα ο Λαφαζάνης.

Μάλιστα προχώρησε τη θεωρία σε βάθος που ήταν, ομολογουμένως, δύσκολο να παρακολουθήσει ο αδαής: «Δεν είναι τυχαίο», είπε, «ότι μία ημέρα μετά την επίθεση σε μας, οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ξεπουλήθηκαν στους Γιαπωνέζους». Δεν είναι τυχαίο; Γιατί; Ισως επειδή οι Γιαπωνέζοι είχαν πολεμήσει με τους Γερμανούς στον Πόλεμο. Αξονας κατά της Πλατφόρμας!