Οποιος κακόβουλος μέχρι τώρα αναρωτιόταν γιατί έχει συσταθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ποια είναι ακριβώς η χρησιμότητά του στη διοικητική μηχανή, νομίζω πήρε χθες την απάντησή του από την αρμόδια υφυπουργό Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Εξηγούμαι παραθέτοντας το σχετικό δελτίο Τύπου: «Με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, διατίθενται δύο κλιματιζόμενοι χώροι στο ΥΜΑΘ (Διοικητήριο, Τ.Κ. 54 123, Θεσσαλονίκη) προς τους πολίτες, στο πλαίσιο της λήψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων κατά την περίοδο εμφάνισης καύσωνα, τις επόμενες μέρες».

Ε, ναι λοιπόν, το υπουργείο πάντα στο πλάι του πολίτη προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στους Θεσσαλονικείς από σήμερα και έως την Παρασκευή από τις οκτώ το πρωί μέχρι και τις επτά το απόγευμα. Δεν έχω λόγια.

Ο Μπουτάρης,

ο Θεοχαρόπουλος

και οι εκλογές

Μένω στη συμπρωτεύουσα για να σας πω ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης είχε συνάντηση χθες το πρωί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, τον οποίο υποδέχθηκε στο δημαρχείο.

Μετά το ραντεβού γνωριμίας ο δήμαρχος, ανάμεσα στα άλλα, είπε: «Ελπίζω ότι η Αριστερά που εκφράζει η ΔΗΜΑΡ είναι αυτή η οποία θα υπερισχύσει στο τέλος».

Ο δε πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έσπευσε να δηλώσει ότι είναι κατά των εκλογών σε αυτή τη φάση –προηγούνται η συμφωνία, η συζήτηση για το χρέος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εγώ θα προσέθετα και να φανεί το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις γιατί προς το παρόν κανένας δεν το ανιχνεύει.