Παραπλανηθείς από τους εταίρους μας εμφανίστηκε τα μεσάνυχτα ο Πρωθυπουργός μας. Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές στην εκπομπή «Ενικός» του Νίκου Χατζηνικολάου (Star) υπαινίχθηκε ότι οι δανειστές μας τον ξεγέλασαν πριν από το κλείσιμο της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου διαβεβαιώνοντάς τον ότι εφόσον μπουν οι υπογραφές θα χαλαρώσουν τα κριτήρια που είχε ορίσει η ΕΚΤ για τη χώρα μας. Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Το αντίθετο μάλλον.

Ο Τσίπρας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την εν γένει στάση της ΕΚΤ και του Μάριο Ντράγκι απέναντι στην κυβέρνησή του μιλώντας για την ανορθόδοξη μείωση της αγοράς των εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου. Ειδικά για τον Σούπερ Μάριο είπε ότι δεν μπορεί μάλλον να ξεχωρίσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το οποίο του μιλούσε προεκλογικώς από το μνημονιακό. Περίεργα πράγματα.

Εν πάση περιπτώσει στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός έκλεισε το θέμα των εκλογών επαναλαμβάνοντας ότι έχει λαϊκή και μάλιστα νωπή εντολή και συγχρόνως άφησε ανοιχτό παράθυρο για το δημοψήφισμα. Εάν και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία, για την οποία ωστόσο εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από βέβαιος.

Ο Τσίπρας εμφανίστηκε διαβασμένος για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι ο κανονισμός δεν αποτρέπει δημοψήφισμα για εθνικό θέμα όπως αυτό της επιβίωσης της χώρας και ανέφερε ότι η προσφυγή στον λαό είναι το μοναδικό αποκούμπι του.