Μπορεί εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην κυβέρνηση, λέει όμως ότι δεν ξεχνάει την κινηματική του δράση. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί στον δρόμο. Τα στελέχη του πάντως προετοιμάζονται εντατικά για την απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς, την πρώτη που βρίσκει την Κουμουνδούρου στο Μαξίμου.

Η απόφαση που έλαβε σε ειδική συνεδρίασή της η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ήταν ο πλήρης συντονισμός του ΜΕΤΑ, συνδικαλιστικού βραχίονα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις οργανώσεις μελών στις γειτονιές της Αθήνας.

Οι Τοπικές Οργανώσεις θα αναλάβουν να φθάσουν στους χώρους δουλειάς που δεν μπορούν να φθάσουν οι συνδικαλιστές, δηλαδή στις συνοικιακές μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα θα υπάρχουν και υψηλοί προσκεκλημένοι. Περίπου 50 συνδικαλιστές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομοσπονδιών θα βρεθούν την Πρωτομαγιά στην Αθήνα, καλεσμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Εμένα πάντως με ενδιαφέρει αυτό που σας είπα στην αρχή: να δω πόσοι από τους νυν υπουργούς της κυβέρνησης, που τα προηγούμενα χρόνια πρωτοστατούσαν στις συγκεντρώσεις, θα βρεθούν στη διαδήλωση.