«Μονταρισμένη» μαθαίνουμε πως ήταν, σύμφωνα με το Iskra, η φωτογραφία με την περίφημη υπόκλιση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στον Αλεξέι Μίλερ της Gazprom, που έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, τη δημοσίευσα κι εγώ, προκαλώντας πάρα πολλά και ποικίλα σχόλια.

Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα από το άρθρο με τίτλο «Η μονταζιέρα και η υπόκλιση Λαφαζάνη στον Miller».

«Υπόκλιση και μάλιστα βαθιά του Λαφαζάνη προς τον Miller δεν υπήρξε. Υπήρξε όμως η γνωστή μονταζιέρα. Πήραν οι κατασκευαστές από την τηλεόραση της Russia Today το video της υποδοχής του Miller από τον Λαφαζάνη και απέκοψαν φωτογραφικά μόνο μια σκηνή από τη διαδρομή της υποδοχής, προκειμένου με την αποκομμένη και παραποιημένη εικόνα να προκαλέσουν παραμορφωμένες εντυπώσεις. Κλασσική λαθροχειρία και αθλιότητα!» γράφει η ιστοσελίδα.

Ενδιαφέρον όμως έχουν τα σχόλια που ανέβασαν κάτω από το άρθρο οι ίδιοι οι αναγνώστες του Iskra. «Θα ήταν αυταπόδεικτη η λαθροχειρία και η αθλιότητα του μοντάζ, αν εμφανίζαμε κι εμείς, απ’ το ίδιο video, μια άλλη σκηνή, στην οποία θα φαίνεται ο Miller σε παρόμοια φωτογραφικά θέση ή κίνηση» γράφει κάποιος.

Το καλύτερο όμως το γράφει ένας άλλος: «Στο σχόλιό σας περί της υπόκλισης ή μη του κ. Λαφαζάνη, η απάντηση είναι αυτή που έδινε ο Πιραντέλο σε ανάλογες περιπτώσεις και είναι η εξής: Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε».