Στα άκρα ωθείται η αντιπαράθεση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους διοικητές του ΕΣΥ.

Λάδι στη φωτιά έριξε επιστολή που φέρει την υπογραφή του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ζητεί –γραπτώς αυτή τη φορά –από τους διοικητές, τους αναπληρωτές διοικητές, αλλά και από τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δημόσιων νοσοκομείων να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους έως τις 30 Απριλίου.

Οι γαλάζιοι διοικητές έχουν δημιουργήσει σκληρό μέτωπο, αρνούμενοι να καταθέσουν τα όπλα, παρά τις ισχυρές πιέσεις. Αντίθετα, πηγές αναφέρουν ότι εκείνοι που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται σοβαρά να ακολουθήσουν την εντολή Κουρουμπλή.

Φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ακολουθεί τη μέθοδο διαίρει και βασίλευε, καθώς προς τους πράσινους διοικητές η μεταχείριση είναι πιο ευνοϊκή, αφήνοντας υπονοούμενα για άμεση αξιοποίηση τους.

Αξιο απορίας είναι ωστόσο το γεγονός ότι στην οδό Αριστοτέλους δεν έχει βρεθεί ακόμη η νομοθετική φόρμουλα που θα επιτρέψει το ολοκληρωτικό ξήλωμα των διοικητών του ΕΣΥ, καθώς βάσει του ισχύοντος νόμου η θητεία τους είναι τριετής. Συνεπώς, η μονομερής διακοπή της σύμβασής τους συνεπάγεται αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο. Κι όλα αυτά την ώρα που το ταμείο είναι μείον.