Εκείνος κι εκείνοι. Εκείνος, είναι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση με τις αποκαλούμενες «χρυσές μίζες» στην προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκείνοι, είναι τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, με τα οποία ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε μοιραστεί υπουργικές θέσεις γύρω από το ίδιο κυβερνητικό τραπέζι.

Μόνο που αυτή τη φορά το ραντεβού, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 29 Απριλίου, θα γίνει στο Εφετείο της Αθήνας, με τον Ακη να ακούει τους παλαιούς του συντρόφους από το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Επειτα από αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών αποφάσισαν χθες να καλέσουν ως μάρτυρες τα άλλοτε μέλη του ΚΥΣΕΑ, δηλαδή τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους πρώην υπουργούς Βαγγέλη Βενιζέλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.

Μαζί τους θα καταθέσουν επίσης ο πτέραρχος Θανάσης Τζογάνης (αρχηγός ΓΕΑ 1993-1996 και ΓΕΕΘΑ 1996-1999), ο στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης (αρχηγός ΓΕΣ 1996-1999 και ΓΕΕΘΑ 1999-2002) και ο ναύαρχος Γιώργος Ιωαννίδης (αρχηγός ΓΕΝ 1998-2001).

Με την απόφασή τους ικανοποίησαν το αίτημα του πρώην υπουργού που είχε υποβάλει από το 2012, όταν είχε συλληφθεί για την υπόθεση αυτή. Γι’ αυτό και ορισμένοι εξέλαβαν την κλήση του ΚΥΣΕΑ ως πρωταπριλιάτικο αστείο!

Η χθεσινή μέρα της δίκης όμως, δεν είχε μόνο καλές ειδήσεις για τον Τσοχατζόπουλο. Και αυτό γιατί η Δικαιοσύνη είπε για άλλη μία φορά «όχι» στην αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη, η οποία νοσηλεύεται με ψυχολογικά προβλήματα στο Δρομοκαΐτειο και είναι –κατά τον Ακη –«επί ξύλου κρεμάμενη».