Αν η Iστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, οι καταλήψεις πανεπιστημίων δεν είναι απλώς φάρσα, και αν δεν οδηγούσαν σε καταστροφές, θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει φαρσοκωμωδία. Ολοι καλούν τους άλλους να «πράξουν τα δέοντα»!

Για μια ακόμη φορά χθες το πρωί η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών κατελήφθη από μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών και επίσης για πολλοοστή φορά ακολούθησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις μετακύλισης ευθυνών, το γνωστό «μπαλάκι».

Περίπου 30 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Προπύλαια), ανάρτησαν στην είσοδο πανό με συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και απαγόρευσαν την είσοδο στους εργαζομένους.

Τα ΜΑΤ πήγαν στην Πρυτανεία, όπως και ο εισαγγελέας, ο οποίος διαπραγματεύθηκε με νεαρούς και τους έδωσε διορία έως τις 2.20 μετά το μεσημέρι για να αποχωρήσουν, αλλά οι καταληψίες απάντησαν ότι θα παραμείνουν και απηύθυναν κάλεσμα συμπαράστασης. Μετά τις 4 μ.μ. άρχισαν να συγκεντρώνονται και άλλοι νεαροί για συμπαράσταση.

Αρχικά, οι πρυτανικές Αρχές έκαναν διαβουλεύεις –όπως και προ ημερών στην κατάληψη της Νομικής. Οταν αυτές δεν απέδωσαν, ανακοίνωσαν ότι «έχουν προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και έχουν ειδοποιήσει γραπτώς όλες τις αρμόδιες Αρχές (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία, Αστυνομικές Αρχές) να πράξουν τα δέοντα και περιμένουν από την Πολιτεία τις ενέργειές της».

Ελα όμως που είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση να μην επιτρέψει επέμβαση των ΜΑΤ στην κατάληψη της Πρυτανείας! «Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση στο Πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό κίνημα και συνολικά η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να υπερασπιστούν το άσυλο και να κρατήσουν με τη μαζική τους παρουσία τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από αυτό», είπαν.

Μ’ ετούτα και μ’ εκείνα, ας μη διαμαρτύρεται κανείς. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Εμείς τη φτιάχνουμε!