Στο πρόσωπο της Πετρούλας Σαρτζετάκη (οι φίλες της και οι κοσμικοί την αποκαλούν Πάτυ) βρήκε τον άφθαρτο και νέο επιστήμονα που μανιωδώς έψαχνε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής για να διοικήσει την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας.

Εισαγγελικοί και νομικοί κύκλοι έσπευσαν να μιλήσουν με τα καλύτερα για την κόρη του παλαιού Προέδρου της Δημοκρατίας και αριστούχο απόφοιτο της Νομικής Σχολής, εμπλουτίζοντας το πλούσιο βιογραφικό της με χαρακτηρισμούς όπως «αδέκαστη προσωπικότητα».

Οταν ο Κουρουμπλής κλείδωσε τις πληροφορίες αυτές ζήτησε να την καλέσουν στο τηλέφωνο και το ραντεβού ορίστηκε.

Ο υπουργός Υγείας, αφού την αιφνιδίασε, της επισήμανε ότι η συγκεκριμένη θέση είναι ειδικού βάρους, αφενός λόγω των υπέρογκων ποσών που διαχειρίζεται η Επιτροπή και αφετέρου λόγω της αναγκαίας διασφάλισης διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις.

Εκείνη αποχώρησε από την οδό Αριστοτέλους με αίσθημα ικανοποίησης για τη νευραλγική θέση που της προτάθηκε. Τώρα είναι η σειρά της να σηκώσει το τηλέφωνο.

Ο καιρός τα έβαλε με το ΚΚΕ

Μάλλον κάποιος τους γλωσσόφαγε εκεί στον Περισσό, δεν εξηγείται αλλιώς. Η προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση και ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη, για την κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αναβάλλεται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπει για τη συμπρωτεύουσα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πάντως και την προηγούμενη Παρασκευή, η αντίστοιχη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε υπό βροχή. Η συγκέντρωση όμως θα γίνει, καιρού θέλοντος, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 19.00, στο άγαλμα Βενιζέλου.