Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ήθελε να περάσει το κατώφλι του Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για όσα άκουσε στη μίνι ευρωπαϊκή περιοδεία που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ρώμη.

Τα νέα που έφερνε ο Θεοδωράκης, μαθαίνω, δεν ήταν πολύ καλά. Οπως το έθεσε και on camera, χθες, όταν βγήκε έπειτα από μιάμιση ώρα, «τα πράγματα για εμένα είναι ανησυχητικά και πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας».

Ο Τσίπρας από την άλλη τον ενημέρωσε για τις έξι μεταρρυθμίσεις και αντάλλαξαν, λέει ο Θεοδωράκης, απόψεις περί μεταρρυθμίσεων.

Βέβαια, πριν ξεκινήσει η συζήτηση για όλα αυτά τα εξόχως σοβαρά, μπροστά στους φωτογραφικούς φακούς ο οικοδεσπότης έκανε μια ξενάγηση στον επισκέπτη του, παρουσιάζοντας το νέο ντεκόρ του πρωθυπουργικού γραφείου.

Τα ενσταντανέ από αυτήν είναι αρκετά. Ξέρετε, του έδειξε τους νέους πίνακες, διάφορες λεπτομέρειες που έχουν κάνει το δωμάτιο πιο μινιμάλ κτλ. Γενικώς, οφείλω να ομολογήσω ότι έδιναν μια νεανική αύρα στον βαρύ κατά τα άλλα χώρο με τη δρύινη επένδυση.

Δεν εννοώ τις παρεμβάσεις στον διάκοσμο. Αναφέρομαι σε όλη αυτή τη σκηνοθεσία με τους δυο νεανίζοντες αρχηγούς. Εμένα πάντως η αγαπημένη μου φωτογραφία είναι μια που φαίνεται σαν να τους έχει τραβήξει κάποιος από ψηλά –από καμιά καρέκλα ίσως; Μπράβο σε όποιον είχε την ιδέα για όλο αυτό το παιχνίδι με τον φακό.