Δεν περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Πενταγώνου η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η προγραμματισμένη για χθες επίσκεψή της στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναβλήθηκε. Οι πληροφορίες λένε ότι της το ζήτησε ο Πάνος Καμμένος καθώς ακόμη δεν είχε καθαρογραφεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τους νέους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Τι; Να πήγαινε η Ζωή πριν από τους νέους αρχηγούς; Μάλλον όχι.

Από την άλλη, κάτι μου λέει ότι και το Μαξίμου δεν είδε με καλό μάτι την επιθεώρηση της Προέδρου της Βουλής στο Στράτευμα. Ειδικά λίγες ώρες μετά το «κατά» της στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία και τον σάλο που προκάλεσε με την επιμονή της να είναι παρόντες και οι χρυσαυγίτες βουλευτές στη συζήτηση και ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αδωνη Γεωργιάδη.

Προεδρική πρόσκληση

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αντικείμενο την ενημέρωση των βουλευτών επί της λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου συγκαλεί την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ! Προφανώς παρακάμπτει τον πρόεδρο της ΚΟ, κ. Τσίπρα, και παραγνωρίζει το γεγονός ότι είναι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και όχι μόνο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε καυστικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Βέβαια, λίγο αργότερα –και μολονότι δεν υπήρξε επίσημη απάντηση από την πλευρά της Κωνσταντοπούλου –στην αίθουσα της Γερουσίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν συγκεντρωθεί υποστήριζαν πως η ενημέρωση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματός τους. Σημειώνεται πάντως πως στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 50 από τους συνολικά 149 βουλευτές του κόμματος και ήταν –σχεδόν όλοι –πρωτοεκλεγμένοι.